Κοσμος

BBC-Βρετανία: Δεν μπαίνουν ελληνικά νησιά στην «πράσινη λίστα»

Τι έγραφαν νωρίτερα σήμερα δημοσιεύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαντορίνη
Σαντορίνη © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εκτός της «πράσινης λίστας» της Βρετανίας ελληνικά νησιά - Τι αναφέρει το BBC και ποιες οι πληροφορίες ότι θα αφαιρεθούν περιοχές από τη λίστα.

Νέο δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας δεν αναμένεται να προστεθούν νέες χώρες ή προορισμοί, παρά τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου για την προσθήκη πέντε ελληνικών νησιών.  

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να αφαιρεθούν κάποιες χώρες, λόγω της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου. Η Πορτογαλία εκτιμάται ότι θα βρεθεί στην «πορτοκαλί λίστα». 

Η «πράσινη λίστα» δημοσιοποιήθηκε στις 7 Μαΐου, δέκα μέρες προτού η Βρετανία επιτρέψει ξανά τα ταξίδια, και περιλαμβάνει προς το παρόν μεταξύ άλλων την Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ, την Ισλανδία και το Ισραήλ. Όσοι επιστρέφουν από χώρες της «πράσινης λίστας» δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα, αλλά να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού, στο οποίο υποβλήθηκαν πριν την αναχώρησή τους για τη Βρετανία, κι ένα τεστ PCR εντός 48ώρου από την άφιξή τους.

Νωρίτερα, βρετανικά ΜΜΕ εκτιμούσαν ότι στην «πράσινη λίστα» που θα ανακοινώσει το απόγευμα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, θα περιλαμβάνονταν πιθανότατα και τουλάχιστον πέντε ελληνικά νησιά, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κως και πιθανώς και η Κέρκυρα, η Λέσβος και η Ρόδος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ