Εκλογές στην Κύπρο: Τι δείχνουν τα exit polls-Πολυκομματική Βουλή
Ποια κόμματα προηγούνται και ποια δίνουν μάχη για τις επόμενες θέσεις
Εκλογές στην Κύπρο: Τα exit polls και τα ποσοστά που δίνουν στα δύο μεγαλύτερα κόμματα - Ποια μικρά κόμματα φαίνεται ότι θα μπουν στη Βουλή.
Τα αποτελέσματα των exit polls για τις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (30/5) στην Κύπρο έγιναν γνωστά λίγη ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Σύμφωνα με τα exit polls, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) του προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, και το αριστερό ΑΚΕΛ δίνουν μάχη για την πρωτιά, με τον ΔΗΣΥ να κρατά μικρό προβάδισμα.
Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, τα ποσοστά του ΔΗΣΥ αναμένεται να κυμανθούν από 24-28%, ενώ του ΑΚΕΛ 23-27%. Τρίτο κόμμα φαίνεται ότι θα είναι το κεντροδεξιό ΔΗΚΟ με ποσοστά που κυμαίνονται από 9,5 έως 13,5%, ενώ μάχη για την τέταρτη θέση δίνουν το ακροδεξιό ΕΛΑΜ (αδερφό κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο), το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι, που συγκεντρώνουν κατά τα exit poll ποσοστά από 4 έως 8%.
Σύμφωνα με τα ίδια δεδομένα, στην Κυπριακή Βουλή μπαίνουν και μικρότερα κόμματα, όπως η ΔΗΠΑ και η «Αλλαγή Γενιάς». Το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το βράδυ της Κυριακής.
Συγκρατημένα αισιόδοξοι στον ΔΗΣΥ
Mετά την ανακοίνωση των exit polls, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Πινδάρου και το στρατόπεδο του ΔΗΣΥ. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Παρακολουθούμε τα αποτελέσματα καθώς εξελίσσονται», ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν θα προβεί σε δήλωση πριν την τελική καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ο κ. Νεοφύτου βρίσκεται στο γραφείο του, στον ΔΗΣΥ, μαζί με τους στενούς τους συνεργάτες από όπου και παρακολουθεί τη ροή των αποτελεσμάτων.
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, DW, politis.com.cy
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.