- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Γύρισε πίσω στη Λευκορωσία αεροσκάφος της Belavia
Δεν επετράπη να μπει στο γαλλικό εναέριο χώρο
Αεροσκάφος της λευκορωσικής Belavia δεν επετράπη να μπει στον εναέριο χώρο της Γαλλίας - Επέστρεψε στο Μινσκ.
Πίσω στη Λευκορωσία επέστρεψε επιβατικό αεροσκάφος της Belavia, όταν η Πολωνία ενημέρωσε ότι μπορεί να μην του επιτρεπόταν να μπει στον εναέριο χώρο της Γαλλίας, σύμφωνα με δεδομένα του εξειδικευμένου ιστοτόπου παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24.
Όπως έχει γίνει γνωστό, η πτήση 2869 της κρατικής εταιρείας Belavia της Λευκορωσίας ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στη Βαρκελώνη σήμερα το απόγευμα. «Ο πιλότος έλαβε πληροφορίες από εμάς ότι ο γαλλικός εναέριος χώρος είναι κλειστός (…) και ίσως να είχε πρόβλημα να μπει», είπε ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Πολωνίας, ο Πάβελ Λουκασίεβιτς. Μέχρι στιγμής η Belavia δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί, είπε ότι το Παρίσι ήρε την άδεια της Belavia να πετά πάνω από τον εναέριο χώρο της. Η λευκορωσική εταιρεία ανέφερε επίσης ότι της έχει απαγορευτεί να πετά στη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, τη Φινλανδία, την Τσεχία και την Ουκρανία. Η Πολωνία επί του παρόντος επιτρέπει τις πτήσεις της Belavia. Μια πτήση από το Μινσκ προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαρσοβίας το μεσημέρι.
Την Δευτέρα, οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν οδηγίες στις υπηρεσίες τους να προτείνουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας και να βρουν έναν τρόπο για να απαγορευτεί στις λευκορωσικές αεροπορικές εταιρίες να πετούν στον εναέριο χώρο της ΕΕ, μετά το περιστατικό της αναγκαστικής προσγείωσης στο Μινσκ της πτήσης που αναχώρησε από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρομοίαζε τη στρατολόγηση γυναικών με το ψάρεμα
Χαλάζι, καταιγίδες και καταστροφές στον Βορρά, πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου και φωτιές στον Νότο
Το αυστριακό κράτος προχώρησε το 2017 στην υποχρεωτική αγορά του κτιρίου
Η πρώτη χώρα της ΕΕ που παίρνει αυτό το μέτρο
Η «άσκηση» που φέρεται να είχε σχεδιαστεί στο πλαίσιο της θεραπείας
Ο Ντραπάτι αντικαθιστά τον Ολεξάντρ Σίρσκι, με απόφαση Ζελένσκι
Στην καριέρα του συνόδευσε με το σαξόφωνό του θρύλους της μουσικής
Ποια θαλάσσια περιοχή δεσμεύει
Η νέα εξαγγελία του νέου πρωθυπουργού στη Βρετανία
Σε βάθος 600 μέτρων ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο
Η πρώτη ανάρτηση της ηθοποιού μετά τη διαμάχη
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.