- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Σε σωστό δρόμο για εμβολιασμό του 70% της ΕΕ έως τέλη Ιούλη»
Τι δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής
Tι δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούροσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος
Την πρόοδο που έχει σημειωθεί σχετικά με την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και την επιτάχυνση των εμβολιασμών στην ΕΕ, επισήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι στην ΕΕ έχουν παραδοθεί 300 εκατομμύρια δόσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 245 εκατ. εμβολιασμοί. Εμφανίστηκε δε, αισιόδοξη, λέγοντας ότι αναμένεται τον Ιούνιο να φτάσουν στα κράτη-μέλη ακόμη 400 εκατ. δόσεις εμβολίου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρχει επάρκεια για να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ ως το τέλος του Ιουλίου. Είμαστε στο σωστό δρόμο για να επιτύχουμε τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ, ως το τέλος Ιουλίου, σημείωσε.
Παράλληλα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι αναμένεται η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για το εμβόλιο της Pfizer/Biontech σε εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών.
Τόνισε, επίσης, ότι τα εμβόλια κατά της COVID19 που έχουν εγκριθεί από τον ΕΜΑ, δείχνουν ανθεκτικότητα έναντι των νέων μεταλλάξεων, ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση σχετικά με τις νέες μεταλλάξεις.
Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, η πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι υπάρχει ικανοποίηση για την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη. Τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη διευκόλυνση των ελεύθερων μετακινήσεων και υπενθύμισε ότι το Πιστοποιητικό θα είναι τεχνικά έτοιμο την 1η Ιουνίου, ενώ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.
Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της ΕΕ, με εμβόλια, προς χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι συμφωνήθηκε να δοθούν 100 εκατ. δόσεις ως το τέλος του χρόνου, μέσω του μηχανισμού COVAX. Σημείωσε, επίσης, ότι η ΕΕ θα χορηγήσει 1 δισ. ευρώ για να αναπτυχθούν δυνατότητες παραγωγής εμβολίων στην Αφρική.
Σχετικά με τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δείχνει ότι χτίζει μια «καθαρή και ευημερούσα οικονομία». Όπως είπε, σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να επιτύχουν το στόχο για το κλίμα, που είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 55% ως το 2030.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Η τελική καταμέτρηση αναμένεται έως τις 30 Οκτωβρίου
Ακυρώθηκαν τα διαβατήριά του
Τα αραβικά κόμματα ενδέχεται να αποκτήσουν καθοριστικό ρόλο
«Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου γίνεται αποδεκτή, η δική μας με τη Λιβύη όχι», δήλωσε ο Οζγκιούρ Οζέλ
Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι έχει αναδειχθεί σε ηγετική φυσιογνωμία της ρωσικής αντιπολίτευσης στην εξορία
Τι αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος Γκάλαχερ
Το περιστατικό του 2014
Τρεις γυναίκες είχαν καταγγείλει σεξουαλική βία και κακοποίηση από το 2015
Τα σχόλια του για τα σώματα στην προεκλογική εκστρατεία
O κωμικός κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Δεν παρέδωσε το διαβατήριο του στις αρχές
Στο 55,7% η συμμετοχή μέχρι τις 16:00
Με αφορμή την απομάκρυνση του ράπερ Μάκλμορ
Ο βασικός αντίπαλος του Νετανιάχου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Χερτζίλια
Η εκπρόσωπος Τύπου των πέντε ημερών αποκαλύπτει τι της είπε ο Τραμπ πριν φύγει
Τι σημαίνει και πώς τη χρησιμοποιούν οι νέοι
Δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Αμερικανού προέδρου για την υπόθεση
Η αστυνομία συνέλαβε άτομα που προσπαθούσαν να δωροδοκήσουν ψηφοφόρους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.