Κοσμος

ΗΠΑ: Δεν επιβεβαιώνουμε το δημοσίευμα της Wall Street Journal

«Ο ΠΟΥ να προχωρήσει σε μια πιο «διαφανή» έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λευκός Οίκος
Ο Λευκός Οίκος © WikiMedia Commons

Λευκός Οίκος - Wall Street Journal: «Δεν επιβεβαιώνουμε ότι ερευνητές στην Ουχάν είχαν συμπτώματα από τον Νοέμβριο του 2019».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε σήμερα, 24 Μαΐου, ότι η Ουάσινγκτον δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal για την προέλευση του κορωνοϊού και χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της πόλης Ουχάν (WIV) ζήτησαν νοσοκομειακή περίθαλψη τον Νοέμβριο του 2019, έναν μήνα προτού να ανακοινώσει η Κίνα τα πρώτα κρούσματα της ασθένειας που στη συνέχεια ονομάστηκε Covid-19.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, η Ψάκι είπε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα προχωρήσει σε μια πιο «διαφανή» έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού.

Νωρίτερα, το Πεκίνο διέψευσε ότι τρεις ερευνητές του WIV ασθένησαν και χρειάστηκαν νοσηλεία πριν να εξαπλωθεί η πανδημία σε όλον τον κόσμο.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, ένας εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, ο Ζάο Λιτζιάν, χαρακτήρισε «απολύτως λανθασμένες» τις πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, σύμφωνα με τις οποίες οι ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα που παρέπεμπαν στην Covid-19 ή σε κάποια εποχιακή λοίμωξη.

Η Κίνα ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 31 Δεκεμβρίου 2019 ότι εντοπίστηκαν κρούσματα μιας ασθένειας που έμοιαζε με πνευμονία στην Ουχάν. Μέχρι και σήμερα το Πεκίνο διαψεύδει κατηγορηματικά τη θεωρία σύμφωνα με την οποία ο ιός ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ