- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλλαγή του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ θέλει ο Ερντογάν
Τι είπε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πάπα Φραγκίσκο
O Toύρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνομιλία με τον Πάπα Φραγκίσκο- Τι είπε στον Ποντίφικα για την Ιερουσαλήμ
Την αλλαγή του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ και την μεταβίβαση της διοίκησή της σε εκπροσώπους των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών πρότεινε στον Πάπα Φραγκίσκο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Την αποκάλυψη για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον ποντίφικα, νωρίτερα τη Δευτέρα, έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Αγκυρα.
Όπως ανέφερε, η ανάληψη της διοίκησης της Ιερουσαλήμ από τις τους εκπροσώπους των τριών θρησκειών (μουσουλμάνων, εβραίων και χριστιανών) «είναι η πλέον αξιόπιστη επιλογή. Διαφορετικά, δεν φαίνεται εύκολο να υπάρξει ειρήνη σε αυτήν την αρχαία πόλη».
Συνέχισε δε λέγοντας: «Οι επιθέσεις των εβραίων στο τέμενος Αλ Άκσα έπεσαν σαν βόμβα που άναψε το φιτίλι. Ο πιο γρήγορος τρόπος για την αποτροπή αυτής της απειλής είναι να εφαρμοστεί ένα νέο καθεστώς, όπως προτείνουμε. Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης και όλους τους άλλους διεθνείς οργανισμούς να αναλάβουν δράση. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι θα παρέχουμε κάθε είδους υποστήριξη στα διεθνή μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του παλαιστινιακού λαού από τις επιθέσεις».
Σύμφωνα με ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία, κατά την τηλεφωνική συνομιλία με τον Πάπα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι στην Παλαιστίνη επικρατεί μια θηριωδία και πως οι επιθέσεις του Ισραήλ δεν είναι μόνο εναντίον των Παλαιστινίων αλλά όλων των μουσουλμάνων, χριστιανών και της ανθρωπότητας.
O Ερντογάν τόνισε ότι το Ισραήλ δεν εμποδίζει μόνο την την πρόσβαση στο τέμενος Αλ Ακσά αλλά και τον Ναό της Αναστάσεως, περιορίζει την ελευθερία θρησκευτικής λατρείας και σκοτώνει αθώους αμάχους στα Παλαιστινιακά Εδάφη. «Η θηριωδία για την οποία ευθύνεται το Ισραήλ , απειλεί την περιφερειακή ασφάλεια» φέρεται να δήλωσε.
O Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να δείξει στο Ισραήλ την αποτρεπτική αντίδραση της και «να του δώσει το μάθημα που του αξίζει με συγκεκριμένα βήματα».
Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι τα μηνύματα που θα συνεχίσει να εκπέμπει ο Πάπας Φραγκίσκος σε αυτό το θέμα έχουν μεγάλη σημασία, όσον αφορά στην κινητοποίηση του χριστιανικού κόσμου και της διεθνούς κοινότητας.
Χθες, Κυριακή, ο Πάπας Φραγκίσκος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για «την κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και των καταστροφών» στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας «φριχτή και απαράδεκτη» την απώλεια αθώων ζωών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας και λάτρης της φιλοσοφίας του Καντ είχε αναρριχηθεί σε θέσεις-κλειδιά σε όλα τα κέντρα εξουσίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Στο μικροσκόπιο η τραγωδία με τα 168 νεκρά παιδιά - Εξετάζεται η ευθύνη των αμερικανικών δυνάμεων
Νεκρός ο νούμερο 2 του Ιράν σύμφωνα με το Ισραήλ
Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι οι πραγματικές τους εικόνες τροποποιήθηκαν ψηφιακά και μετατράπηκαν σε άσεμνο περιεχόμενο
Ενώ η CIA διορθώνει την αρχική λανθασμένη εκτίμηση, ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει στη στοχοποίηση της Τεχεράνης
Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες
Ο ισχυρός άνδρας της ασφάλειας του Ιράν, πρώην πρόεδρος της Βουλής και στενός συνεργάτης του Χαμενεΐ στο επίκεντρο των εξελίξεων
Ανάμεσα σε δύο «κακές» επιλογές, τι είναι προτιμότερο;
Το Τελ Αβίβ ακολουθεί επί χρόνια μια πολιτική σκόπιμης ασάφειας αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα
Η Βρετανία και η Ουκρανία θα αναζητήσουν ευκαιρίες για αυξημένη συνεργασία σε βιομηχανία και τεχνολογία
Συνέντευξη στο CNN από τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Ντάνιελ Σαπίρο
Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες - Η υπόθεση που σόκαρε το Κολοράντο
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί αφότου άρχισαν τα πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο
«Κάναμε δουλειά για τον κόσμο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Εκτεταμένα προβλήματα στη χώρα εν μέσω ενεργειακής κρίσης
Το σχέδιό της για να πάρει τα χρήματα από τις ασφάλειες ζωής
Ποιος ήταν ο Άγιος Πατρίκιος
Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θέλουν ενίσχυση της αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα, όχι επέκταση στο Ορμούζ
Ο Ιρανός πρόεδρος μιλά για επιθετικότητα και κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ στέλνοντας μήνυμα αντίστασης
Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι έγινε στόχος έντονων επιθέσεων στο διαδίκτυο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.