Κοσμος

Ινδία: Νεκροί 18 ασιατικοί ελέφαντες σε προστατευόμενο δάσος

Εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν από κεραυνούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελέφαντας στην Ινδία
Ελέφαντας στην Ινδία © EPA

Δεκαοκτώ άγριοι ασιατικοί ελέφαντες βρέθηκαν νεκροί μεσα σε προστατευόμενο δάσος στο ανατολικό ινδικό κρατίδιο Άσαμ.

Νεκροί βρέθηκαν δεκαοχτώ άγριοι ασιατικοί ελέφαντες μέσα σε προστατευόμενο δάσος στο ανατολικό κρατίδιο Άσαμ της Ινδίας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 13 Μαΐου χωρικοί βρήκαν νεκρούς 14 ενήλικες ελέφαντες και άλλοι τέσσερις βρέθηκαν νεκροί στους πρόποδες της προστατευόμενης δασικής περιοχής Κουντόλι, στο Άσαμ, 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του κρατιδίου, Ντισπούρ.

Οι κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν τις σορούς των ζώων και εκτίμησαν πως βρήκαν τον θάνατο από κεραυνό που έπεσε στην περιοχή το βράδυ της Τετάρτης καθώς στο σημείο βρέθηκαν καμμένα δέντρα.

Η τοπική κυβέρνηση διέταξε σήμερα την διενέργεια έρευνας για το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δασών και Άγριας Ζωής του Άσαμ, Παριμάλ Σουκλαμπαϊντίγια.

«Μια προκαταρκτική έκθεση αφήνει να εννοηθεί ότι οι θάνατοι (των ζώων) πιθανόν να οφείλονται σε κεραυνούς παρότι πρέπει να το διαπιστώσουμε μέσω των εξετάσεων που θα διενεργηθούν και θα δείξουν αν υπάρχουν κάποια άλλα αίτια όπως δηλητηρίαση ή νόσος», πρόσθεσε ο υπουργός.

Τα χαρακτηριστικά του ασιατικού ελέφαντα

Το είδος του ασιατικού ελέφαντα συναντάται σε κοπάδια. Συγγενεύει με τον αφρικανικό ελέφαντα, αλλά έχει πιο μικρά αυτιά, πιο άγριο τρίχωμα και πιο κοντούς χαυλιόδοντες.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό ζώο με μνήμη που διαρκεί πολύ και ζει σε κοπάδια που τα «διοικεί» ένα ηλικιωμένο θηλυκό. Ωστόσο απειλείται από τη λαθροθηρία.

Στην Ινδία, η εξάπλωση της ανθρώπινης δραστηριότητας οδηγεί συχνά σε αντιπαράθεση με τα άγρια ζώα, το φυσικό περιβάλλον των οποίων σταδιακά μειώνεται ολοένα και περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 2.361 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιθέσεις ελεφάντων μεταξύ 2014-19, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης. Στο ίδιο διάστημα σκοτώθηκαν από ανθρώπους 510 ελέφαντες – οι 333 από ηλεκτροπληξία και περίπου 100 από δηλητηρίαση ή από πυρά λαθροκυνηγών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ