- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζόνσον: Έρευνα για πιθανή παρανομία με τη διακόσμηση της οικίας
«Υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις»
Μπόρις Τζόνσον: Έρευνα για τη χρηματοδότηση της διακόσμησης της οικίας του - Με ποια χρήματα καλύφθηκαν οι αλλαγές.
Επίσημη έρευνα ξεκίνησε από την Επιτροπή Ελέγχου των Εκλογών της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με τη μη δηλωμένη χρηματοδότηση του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με την πλουσιοπάροχη ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η Επιτροπή ήταν ήδη από τον Μάρτιο σε επαφή με το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα για την υπόθεση της αλλαγής στη διακόσμηση της πρωθυπουργικής κατοικίας από τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά την Τετάρτη ανακοίνωσε πλέον ότι έχει πλέον επαρκείς ενδείξεις ώστε να υποπτεύεται ότι μπορεί να έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Η ρυθμιστική αρχή που ελέγχει τη χρηματοδότηση των υποψηφίων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, απαιτεί βάσει νομοθεσίας τη δήλωση κάθε είδους χρηματοδότησης από ένα ποσό και πάνω που δέχεται κάθε πολιτικός.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η άμεσα έκτακτη έρευνα για το θέμα, όπως προβλέπει το καταστατικό της Επιτροπής. Επισημαίνεται ότι οι ποινές για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας κυμαίνονται από πρόστιμο έως και έναν χρόνο στη φυλακή. Η ανανέωση της διακόσμησης της κατοικίας στον αριθμό 11 της Οδού Ντάουνινγκ (ακριβώς δίπλα στον αριθμό 10, που είναι το πρωθυπουργικό γραφείο) κόστισε 100.000 ευρώ περίπου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακαίνιση φέρεται να καλύφθηκε από το Συντηρητικό Κόμμα, και μετά να πληρώθηκε από τον ίδιο τον Μπόρις Τζόνσον.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αντιπολιτευόμενοι
Τα 5 «καμπανάκια» για το μέλλον της Συμμαχίας
Η οργάνωση απορρίπτει τους πολιτικούς συμβιβασμούς που οδήγησαν στη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής
Ξεκίνησε η δίκη για την τρομοκρατική απειλή που οδήγησε στην ακύρωση εμφανίσεων στη Βιέννη
Ο Τραμπ ζητάει την απόλυση του παρουσιαστή από το ABC
Νεαρή βρετανίδα επιχείρησε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πρόωρης εμμηνόπαυσης και έζησε έναν εφιάλτη
Πάνω από 600 εργαζόμενοι αντιτίθενται στην παροχή ΤΝ στον αμερικανικό στρατό
Ο Γερμανός καγκελάριος ασκεί σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ
Βρετανοί αξιωματούχοι επιδιώκουν να προστατεύσουν τον μονάρχη από δημόσιες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου
Η Ουάσινγκτον εξετάζει νέα πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου στην Μέση Ανατολή
Γιατί αεροπορική εταιρεία προχωρά σε αυτή τη «λύση»;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.