Κοσμος

Πόλη της Ιταλίας πουλά σπίτια με τιμή εκκίνησης το ένα ευρώ

900 εγκαταλελειμμένα σπίτια ζητούν αγοραστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Castiglione di Sicilia
Castiglione di Sicilia © Youtube / Mirco Mannino - In Viaggio con Te

Ιταλία: Σε ποια πόλη πωλούνται σπίτια με τιμή από ένα ευρώ - Ποια σπίτια αφορά η «προσφορά» και που βρίσκεται η πόλη.

Στην πόλη Καστιλιόνε ντι Σιτσίλια στην Ιταλία 900 εγκαταλελειμμένα σπίτια τίθενται προς πώληση στην τιμή μόλις του ενός ευρώ.

Σύμφωνα με το CNN, η πόλη βρίσκεται στις πλαγιές του Όρους Έτνα κοντά στην Ταορμίνα και τα ανατολικά παράλια της Σικελίας. Τα περισσότερα από τα σπίτια που τίθενται προς πώληση βρίσκονται στα παλαιότερα σημεία της πόλης. Περίπου τα μισά είναι ερειπωμένα, και θα πουληθούν στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ. Τα υπόλοιπα βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και θα τεθούν προς πώληση σε χαμηλές τιμές, ξεκινώντας από 4.000 – 5.000 ευρώ.

socilia.jpg

Σύμφωνα με το CNN, ο Δήμαρχος, Αντονίνο Καμάρντα, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο για να δώσει μια ανάσα ζωής στην περιοχή του, όπου ο πληθυσμός μειώθηκε από 14.000 κατοίκους στις αρχές του ’90 σε λιγότερους από 3.000 σήμερα. «Έχουμε μια τεράστια αρχιτεκτονική κληρονομιά με μακρά ιστορία και πρέπει να τη διασώσουμε. Με τα χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έφυγαν, αφήνοντας πίσω τους αρκετά παλιά και γραφικά σπίτια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται ακόμη και από την περίοδο της Αναγέννησης», αναφέρει ο δήμαρχος. 

«Έχουμε πραγματοποιήσει μια εις βάθος μελέτη, καταχωρώντας κάθε κατοικία με βάση στοιχεία από χάρτες και από κτηματολόγια. Ανάλογα με την κατάστασή τους, τα κτίρια θα πουληθούν σε διαφορετικές τιμές, ξεκινώντας από ένα ευρώ», εξηγεί ο Καμάρντα.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του CNN, αν υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ίδια κατοικία, θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία για να καθοριστεί ο αγοραστής. 

Steven Spielberg's "West Side Story" | Official Teaser | 20th Century Studios

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ