- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράκ: Τουλάχιστον 82 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο Covid-19
Η φωτιά αποδίδεται σε αμέλεια
Ιράκ: Τουλάχιστον 82 νεκροί και 110 τραυματίες από την πυρκαγιά σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με Covid-19.
Το Υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε ότι 82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 110 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο για ασθενείς με Covid-19 στη Βαγδάτη. Η τραγωδία, που προκάλεσε οργή στο Ιράκ, αποδίδεται σε αμέλεια.
Πολλά θύματα νοσηλεύονταν διασωληνωμένα όταν οι φιάλες οξυγόνου εξερράγησαν προκαλώντας μια τεράστια πυρκαγιά η οποία πολύ γρήγορα κατέκαψε τις ψευδοροφές και άλλα εύφλεκτα υλικά, ανέφεραν γιατροί και πυροσβέστες.
«Πρέπει να αναθεωρήσουμε κατεπειγόντως τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα νοσοκομεία για να αποτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων οδυνηρών συμβάντων στο μέλλον», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χαλίντ αλ Μουχάνα, ανακοινώνοντας στην κρατική τηλεόραση τον νέο απολογισμό.
Η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στο νοσοκομείο, Ιμπν Χατίμπ, στην περιοχή της Γέφυρας Ντιγιάλα.
Συγγενείς των ασθενών όρμησαν μέσα στις φλόγες για να σώσουν τους αγαπημένους τους.
Ένας άνδρας που είχε πάει να επισκεφθεί τον αδελφό του περιέγραψε ότι κάποιοι άνθρωποι πηδούσαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν. «Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε, σαν να καίγονταν καύσιμα… Έβγαλα τον αδελφό μου στον δρόμο, δίπλα στο φυλάκιο ασφαλείας. Μετά, γύρισα πίσω και έφτασα στον τελευταίο όροφο, που δεν κάηκε. Βρήκα ένα κορίτσι, γύρω στα 19, που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, κόντευε να πεθάνει», είπε ο Άχμετ Ζάκι.
«Την πήρα στους ώμους και έτρεξα κάτω. Ο κόσμος πηδούσε. Γιατροί έπεφταν πάνω σε αυτοκίνητα. Όλοι πηδούσαν (από τα παράθυρα). Και εγώ συνέχισα να ανεβαίνω, να βγάζω έξω ανθρώπους», πρόσθεσε.
Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Όμως πολλοί συγγενείς παραμένουν ακόμη στο νοσοκομείο, πολλές ώρες αφότου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους πουθενά αλλού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC είχε απαχθεί στις 31 Ιανουαρίου
Η «σκληρή» και η «ήπια» αριστερά, ο Keir Starmer, ο Andy Burnham και οι άλλοι
Γυναίκες κατήγγειλαν επιθέσεις με σύριγγες που περιείχαν άγνωστες ουσίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η αριστερά ηττήθηκε στη Λατινική Αμερική. Όχι όμως και ο λαϊκισμός, ο οποίος έχει αποδειχθεί πως απειλεί τη Δημοκρατία.
Γιατροί και νοσηλευτές εργάστηκαν χωρίς ίντερνετ, email και ψηφιακά αρχεία
Αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά τις νέες διαπραγματεύσεις
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τα προβλήματα σε βανδαλισμούς
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες
Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η ηλικία τους
Το βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στα social media
Τα παιδιά ηλικίας 2 και 4 ετών εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε χώρο στάθμευσης
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εσωτερική διαδρομή στις ΗΠΑ
Η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας δεν αφορά μόνο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης
Παράλληλα, η προσφορά θέσεων παραμένει περιορισμένη
Ο «βασιλιάς του Βορρά» θέλει να αντικαταστήσει τον Κιρ Στάρμερ - Η πολιτική διαδρομή του
Δεν έγινε τίποτα από όσα υποσχέθηκαν οι Brexiteers
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.