Peaky Blinders: Πέθανε στα 52 της η Helen McCrory
Είχε συμμετάσχει σε ταινία του Τζέιμς Μποντ αλλά και σε ταινίες του Χάρι Πότερ
Πέθανε στα 52 της η Helen McCrory, πρωταγωνίστρια της σειράς Peaky Blinders.
Πέθανε στα 52 της χρόνια η πρωταγωνίστρια της βρετανικής σειράς Peaky Blinders, Έλεν ΜακΡόρι, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε ο σύζυγός της, επίσης ηθοποιός, Ντέμιαν Λούις.
Η ΜακΡόρι είχε συμμετάσχει στην ταινία Skyfall του Τζέιμς Μποντ, σε ταινίες του Χάρι Πότερ αλλά και στο Peaky Blinders.
Ποια ήταν η Έλεν ΜακΡόρι
Η ΜακΡόρι γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1968 στο Λονδίνο. O πατέρας της ήταν διπλωμάτης με αποτέλεσμα η οικογένεια να μείνει σε Νορβηγία, Νιγηρία, Καμερούν, Τανζανία, Ζανζιβάρη, Μαδαγασκάρη και Παρίσι. Στην εφηβεία της επέστρεψε στην Αγγλία και μπήκε εσώκλειστη σε σχολείο. Αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της σε πειραματική σχολή για την τέχνη. Παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη μόλις στα 9 της χρόνια, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για την υποκριτική, ως την ενηλικίωσή της.
Η πρώτη της μεγάλη διάκριση ήταν το βραβείο για την ηθοποιία της στον «Ματωμένο Γάμο» του Λόρκα. Ακολούθησαν κι άλλα. Στο θέατρο συνάντησε και τον ηθοποιό που θα γινόταν σύζυγός της. Τον Ντέμιαν Λούις, που ήταν συμπρωταγωνιστής της στο έργο «Five Gold Rings», το 2003. Η δημιουργία οικογένειας στάθηκε εμπόδιο, μόνο σε έναν ρόλο. Η Έλεν ΜακΡόρι θα ενσάρκωνε την Μπέλατριξ Λεστρέιντζ, τη διαβολική γυναίκα, «πρωτοπαλίκαρο» του λόρδου Βόλντεμορτ, στην έκτη ταινία του του Χάρι Πότερ, «Ο Ημίαιμος Πρίγκηψ». Η εγκυμοσύνη της ήταν απαγορευτική και αρκέστηκε στον ρόλο της Ναρκίσα Μαλφόι, αδελφή της Μπέλατριξ και μητέρας του Ντράκο Μαλφόι.
Από το 2013, η ΜακΡόρι πρωταγωνιστούσε στη σειρά εποχής του «BBC», «Peaky Blinders», με επίκεντρο την εγκληματική οικογένεια Σέλμπι στο Μπέρμιγχαμ της δεκαετίας του ’20. Ενσάρκωνε τη θεία Πόλυ. Για τον μητριαρχικό αυτό ρόλο της στο «Peaky Blinders», το 2014 είχε δηλώσει: «Στην πραγματικότητα ήταν το “μυαλό” πίσω από τον Τόμι Σέλμπι (Κίλιαν Μέρφι) και είναι εμφανής η διαφορά στον τρόπο διοίκησης. Από τη μια η ανδρική που είναι πιο φυσική, βίαιη, απειλητική και από την άλλη η γυναικεία που στηρίζεται επίσης και στην ψυχολογία».
Helen McCrory made everything she was in better. Talent and screen presence beyond measure. What awful news. RIP ❤ pic.twitter.com/bqxfnVuQiQ
— Amy West (@TV_amyy) April 16, 2021
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.