- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύνοδος Κορυφής: Στο μικροσκόπιο μπαίνει η συμπεριφορά της Τουρκίας - Σημαντικές αλλαγές στην κοινή δήλωση των 27.
Σημαντικές αλλαγές παρουσιάστηκαν τελικά στην κοινή δήλωση των 27 της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία. Μετά από πολλές διεργασίες, καθώς στο αρχικό κείμενο που παρουσιάστηκε και απείχε πολύ από το προσχέδιο Μπορέλ, Ελλάδα, Κύπρος και Γαλλία, αντέδρασαν.
Στο νέο κείμενο που πλέον ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις και έδωσε στη δημοσιότητα ο στενός συνεργάτης του Σαρλ Μισέλ στην παράγραφο που αφορά τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία παραπέμπουν σε κυρώσεις εφόσον η Τουρκία επαναλάβει μονομερείς ενέργειες ή παραβατική συμπεριφορά που θίγει συμφέροντα κρατών-μελών της Ε.Ε.
Conclusions on Eastern Mediterranean have been adopted at #EUCO chaired by @eucopresident pic.twitter.com/3zfy5izOKj
— Barend Leyts (@BarendLeyts) March 25, 2021
Ικανοποίηση εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη
Ικανοποίηση εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη για την κοινή δήλωση των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Τουρκία, η οποία, όπως λένε, βασίζεται στην έκθεση Μπορέλ και επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα προηγουμένων Ευρωπαικών Συμβουλίων σε ό,τι αφορά στην γειτονική χώρα.
Όπως έλεγαν τα ίδια πρόσωπα, πρόκειται για μία διττή προσέγγιση, που περιλαμβάνει θετικά μέτρα αλλά και κυρώσεις, εφ, όσον η Τουρκία επαναλάβει μονομερείς ενέργειες και παραβατική συμπεριφορά.
Επίσης, αναφορές υπάρχουν και στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, καθώς η Τουρκία καλείται να συνεργαστεί για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και τις επιστροφές μεταναστών προς την Τουρκία με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε-Τουρκίας, η οποία, όπως αναφέρεται, θα πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς διακρίσεις.
«Όλες οι αποφάσεις είναι σταδιακές, υπό όρους και αναστρέψιμες. Δεν δίνεται λευκή επιταγή στην Τουρκία, η συμπεριφορά της οποίας θα αξιολογηθεί με τις σχετικές αποφάσεις να παραπέμπονται για τον Ιούνιο», σημείωναν κυβερνητικά στελέχη.
Σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα «έγιναν σημαντικότατες αλλαγές εν συγκρίσει με το αρχικό προσχέδιο έπειτα από απανωτές διαπραγματεύσεις» και όπως τόνιζαν «το τελικό κείμενο είναι ισορροπημένο και απηχεί την έκθεση Μπορέλ».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπό τον φόβο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να εισβάλει στο νησί της Αρκτικής
Το Χάρβαρντ είχε μηνύσει την κυβέρνηση πέρυσι
Η γυναίκα τέθηκε τελικά υπό κράτηση και απελάθηκε στη Βραζιλία
Βρετανοί υπουργοί συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις ενέργειες του Ιράν
Το μυστήριο για την υγεία του συνεχίζονται
Λίγο λιγότερα από 100 πλοία έχουν περάσει από τα Στενά του Ορμούζ από τις αρχές Μαρτίου
Το μέτρο εντάσσεται σε μια... ευρύτερη στρατηγική αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίση
H συνάντηση πήρε απρόσμενη τροπή και για έναν ακόμα λόγο
Παρά τη διακοπή, ο Βρετανός πολιτικός συνέχισε κανονικά την ομιλία το
Πρόκειται για παλαιό δοχείο δηλητηρίου
O σταρ των πολεμικών τεχνών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
«Διαμαρτύρονται αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν»
MKO κάνουν λόγο για εξαιρετικά γρήγορη δίκη και για ομολογία που φέρεται να αποσπάστηκε υπό πίεση
Το μήνυμα του Μακρόν στη Ρωσία
Γιατί η συνοδεία εμπορικών πλοίων και τάνκερ δεν είναι εύκολη υπόθεση
Ο καλλιτέχνης από τη Νέα Ορλεάνη αποδέχθηκε κατηγορία τρίτου βαθμού - Το βεβαρημένο ιστορικό του
«Δεν θα μείνουμε άπραγοι», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς
Σκηνικό ρήξης αποκαλύφθηκε τις τελευταίες 24 ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.