- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όπερα του Σίδνεϊ: Θα φωτιστεί στα γαλανόλευκα για την 25η Μαρτίου
Θα ακουστεί για πρώτη φορά ολόκληρος ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» στο Δημαρχείο του Σίδνεϊ από τη Συμφωνική Ορχήστρα
Όπερα του Σίδνεϊ: Θα φωτιστεί στα γαλανόλευκα για την 25η Μαρτίου - Η απόφαση της πρωθυπουργού της Νέας Νότιας Ουαλίας και οι επετειακές εκδηλώσεις.
Την ερχόμενη Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας η Όπερα του Σίδνεϊ, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Gladys Berejiklian, δήλωσε ότι η Όπερα του Σίδνεϋ, σήμα κατατεθέν της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, θα φωτιστεί στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, τιμώντας τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αλλά και σε αναγνώριση της συνεισφοράς των Ελλήνων στην Αυστραλία.
«Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε αυτή την ιστορική στιγμή με την ελληνική κοινότητα της ΝΝΟ», αναφέρει στην ανακοίνωση και προσθέτει: «Ως πρωθυπουργός, δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω την Ελληνοαυστραλιανή κοινότητα για την συνεισφορά της και να τιμήσω την σημαντική επιρροή του ελληνικού πολιτισμού σε όλον τον κόσμο».
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την απόφαση επικροτεί η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. «Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μαζί με τους Ιερείς και όλους τους πιστούς, ευχαριστούν την Πρωθυπουργό για τις προσπάθειες και τη στήριξη» αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.
Ανήμερα την 25η Μαρτίου θα ακουστεί για πρώτη φορά ολόκληρος ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και μουσική σύνθεση του Νικόλαου Μάντζαρου, στο Δημαρχείο του Σίδνεϊ από τη Συμφωνική Ορχήστρα, σε μουσική διεύθυνση του George Ellis, στο πλαίσιο του 39ου Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ, που φέτος είναι αφιερωμένο στον εορτασμό των 200 χρόνων.
Ακόμη, η περιοχή μεταξύ των οδών Livingstone και Victoria στο Marrickville του Σίδνεϊ, θα ονομαστεί «Μικρή Ελλάδα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του Marrickville.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
«Νιώθω βαθιά ντροπή», είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βερολίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.