- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γαλλία - AstraZeneca: Συνεχίζει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο
Δανία και Νορβηγία σταμάτησαν προσωρινά τη χρήση του
Η Γαλλία συνεχίζει κανονικά να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς «τα οφέλη είναι υψηλότερα από τους κινδύνους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.
Δεν υπάρχει κάνενας λόγος για να σταματήσει η Γαλλία να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.
«Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca είναι υψηλότερα από τους κινδύνους», επεσήμανε ο Βεράν, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης της κυβέρνησης σχετικά με τον κορωνοϊό. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έρχεται μετά την ανακοίνωση του ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Ο Γάλλος υπουργός Υγείας σημείωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Δανία και Νορβηγία έχουν αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca μετά τα περιστατικά εμφάνισης θρόμβων στο αίμα πολιτών που εμβολιάστηκαν. Το ίδιο αποφάσισε και η Ισλανδία. Ο Βεράν πρόσθεσε πως η Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει εμβολιάσει εκατομμύρια ανθρώπους με το εμβόλιο της AstraZeneca, συστήνει τη συνέχιση των εμβολιασμών με αυτό και δεν έχει αναφέρει ευρείας κλίμακας κινδύνους που να σχετίζονται με το εμβόλιο.
Γαλλία για εμβόλιο AstraZeneca - Πόσοι Ευρωπαίοι έχουν εμφανίσει σοβαρές παρενέργειες
Νευρολόγος στο επάγγελμα ο Γάλλος αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι για περίπου 5 εκατομμύρια Ευρωπαίους που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, περίπου 30 άνθρωποι εμφάνισαν προβλήματα πήξης στο αίμα.
«Εξετάζουμε συστηματικά κάθε περιστατικό που δηλώνεται με ανεπιθύμητες, σοβαρές, παρενέργειες… Κάθε περιστατικό αναλύεται για αιτιώδη συνάφεια με τον εμβολιασμό, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επισήμως ταυτοποιηθεί» υπογράμμισε ο Βεράν.
Και πρόσθεσε: «Αν η κατάσταση εξελιχθεί, εμείς θα λάβουμε αποφάσεις, όμως σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει λόγος να αναστείλουμε τον εμβολιασμό».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.