- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντουμπάι: Η κόρη του εμίρη υποστηρίζει ότι κρατείται όμηρος
Κατηγορεί τον πατέρα της και εκφράζει φόβους για τη ζωή της
Η κόρη του εμίρη του Ντουμπάι υποστηρίζει ότι κρατείται όμηρος του πατέρα της - Πώς περιγράφει τη ζωή της σε βίντεο που θα προβληθεί στο BBC.
Η πριγκίπισσα Λατίφα, η κόρη του εμίρη του Ντουμπάι, υποστηρίζει σε βίντεο που έχει στην κατοχή του το BBC, ότι κρατείται «όμηρος», ενώ εκφράζει φόβους και για τη ζωή της.
«Βρίσκομαι σε μια έπαυλη. Είμαι όμηρος και αυτή η έπαυλη μετατράπηκε σε φυλακή» λέει η 35χρονη πριγκίπισσα στο βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο μέσα σε μια τουαλέτα επειδή «αυτό είναι το μοναδικό δωμάτιο με πόρτα την οποία μπορώ να κλείσω. Όλα τα παράθυρα είναι σφραγισμένα (…) υπάρχουν πέντε αστυνομικοί έξω και δύο γυναίκες αστυνομικοί μέσα», πρόσθεσε η κόρη του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.
Στο βίντεο που πρόκειται για προβληθεί απόψε στην εκπομπή Panorama, η πριγκίπιασσα Λατίφα λέει: «Ανησυχώ κάθε μέρα για την ασφάλειά μου και για τη ζωή μου (…) Η αστυνομία μου είπε ότι θα είμαι στη φυλακή για όλη μου τη ζωή και δεν θα ξαναδώ ποτέ τον ήλιο. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απελπιστική καθημερινά».
Το 2018 προσπάθησε να φύγει από το εμιράτο
Το 2018 η Λατίφα αλ Μακτούμ ανακοίνωσε, μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στο YouTube, ότι ήθελε να φύγει από τη χώρα της. Κλαίγοντας, υποστήριζε ότι την «βασανίζουν» και ότι ο πατέρας της την κρατά φυλακισμένη επί τρία χρόνια, μετά από μια πρώτη απόπειρα να το σκάσει όταν ήταν ακόμη έφηβη, το 2002. Το βίντεο αυτό δημοσιοποιήθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρά της να φύγει με ένα ιστιοπλοϊκό, που όμως το σταμάτησε για νηοψία η λιμενική υπηρεσία της Ινδίας. Έκτοτε η Λατίφα δεν είχε μιλήσει δημοσίως.
Σύμφωνα με το BBC, στο νέο βίντεο εξηγεί ότι την νάρκωσαν πάνω στο ιστιοφόρο και όταν ξύπνησε είχε επιστρέψει στο Ντουμπάι, όπου κρατείται. Η κυβέρνηση του Ντουμπάι είχε σπάσει τη σιωπή της για αυτήν την υπόθεση στις 17 Απριλίου 2018, όταν επιβεβαίωσε ότι η πριγκίπισσα «επανήλθε» στην οικογένειά της και «είναι καλά».
Τον Μάρτιο του 2020 η βρετανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι ο εμίρης του Ντουμπάι είχε διατάξει την απαγωγή των δύο θυγατέρων του, της Λατίφα και της Σάμσα. Η τελευταία, όταν ήταν 18 ετών, επιχείρησε να το σκάσει ενώ έκανε διακοπές στην Αγγλία, το 2000. Σύμφωνα με την αφήγηση της Λατίφα, η έφηβη αδελφή της εντοπίστηκε μετά από δύο μήνες, την νάρκωσαν και την οδήγησαν πίσω στο Ντουμπάι. Τα βρετανικά δικαστήρια ασχολήθηκαν με την υπόθεση στο πλαίσιο της διαμάχης του εμίρη του Ντουμπάι με την έκτη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Χάγια, για την επιμέλεια των παιδιών τους. Η Χάγια προκάλεσε αίσθηση το 2019, όταν διέφυγε στο Λονδίνο παίρνοντας μαζί της τα δύο ανήλικα παιδιά της.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.