- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντόναλντ Τραμπ: Αποκλεισμός δια παντός από το Twitter
Περισσότεροι από 70.000 χρήστες διαγράφηκαν
Το Twitter απέκλεισε δια παντός τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν θα τον δεχτεί ακόμα και αν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.
Το Twitter, που αποφάσισε να αποκλείσει τον Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα του για επαναλαμβανόμενες υποκινήσεις σε βία, δεν θα του επιτρέψει να επιστρέψει ακόμη και αν θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστηκε διά παντός από μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
«Σύμφωνα με τους κανόνες μας, όταν αποκλείεστε από την πλατφόρμα, αποκλείεστε από την πλατφόρμα, είτε είστε σχολιαστής, είτε οικονομικός διευθυντής, είτε πρώην ή εν ενεργεία πολιτικός» ξεκαθάρισε ο Νεντ Σέγκαλ στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC Financials. «Αποκλείστηκε όταν ήταν πρόεδρος. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των πολιτικών που εξακολουθούν να είναι εν ενεργεία ή όχι» πρόσθεσε το ανώτερο στέλεχος της Twitter Inc.
Στις 6 Ιανουαρίου 2021, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του Τραμπ, το Twitter «πάγωσε» τον λογαριασμό του και στη συνέχεια τον διέγραψε. Το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης διέγραψε επίσης πολλούς λογαριασμούς εξτρεμιστών που στήριζαν τον πρώην πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένων 70.000 που συνδέονταν με το συνωμοσιολογικό κίνημα QAnon.
Η απόφαση για τον αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου ακολουθείτο από 88 εκατομμύρια χρήστες, δεν άρεσε σε οπαδούς του, ούτε σε ορισμένους υπερασπιστές των διαδικτυακών ελευθεριών, που θεώρησαν την κίνηση ως μια ένδειξη της υπέρμετρης ισχύος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Εντούτοις, αυτό δεν εμπόδισε το Twitter να δει τον αριθμό των χρηστών του να αυξάνεται πάνω από το συνηθισμένο τον Ιανουάριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού - Πρώτο πλήγμα μετά την εκεχειρία του Απριλίου
Oι αρχές εξετάζουν αν το γεύμα με πολλά λιπαρά της προκάλεσε «brain fog»
Σο στόχαστρο τζιχαντιστές, καρτέλ ναρκωτικών και Antifa
Οι αμερικανικές δυνάμεις αχρήστευσαν το πηδάλιο του δεξαμενόπλοιου
Το MV Hondius αναμένεται να φτάσει το Σάββατο στις Κανάριες Νήσους
Έναν χρόνο μετά, Παρίσι και Βερολίνο παραμένουν σε πολιτική απόσταση
Οι Αρχές υποστηρίζουν επίσης ότι χρησιμοποίησε παράνομα αστυνομικά αρχεία
Το ρομπότ, με το όνομα Gabi, έχει ύψος περίπου 130 εκ. και φορά παραδοσιακή βουδιστική ενδυμασία
Έκθεση της ABW καταγράφει έκρηξη κατασκοπείας και δολιοφθορών από ρωσικά δίκτυα
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο «πειρατής» των media
Η εταιρεία έχει ήδη αφαιρέσει περίπου 20.000 πτήσεις μικρών αποστάσεων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον ιδρυτή του CNN ως «έναν από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών»
Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι η μεταφορά αντιαεροπορικών συστημάτων αφήνει κενά αλλού
Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση
Πάνω από 600 αστυνομικοί συμμετείχαν σε επιχειρήσεις σε 50 τοποθεσίες
Φοβούνται επανάληψη των εικόνων καραντίνας
«Είμαστε έτοιμοι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στο Ορμούζ», λέει ο Μακρόν
Πόλεμοι, κατοχές, εμφύλιες συγκρούσεις, ξένες παρεμβάσεις, πολιτικές αποφάσεις και ιστορικά ρήγματα που δεν έμειναν μόνο στους χάρτες, αλλά άλλαξαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων
Αξιωματούχοι της Τεχεράνης διαψεύδουν συμφωνία με την Ουάσινγκτον και μιλούν για μη ρεαλιστικές απαιτήσεις
Ο τουρίστας υποστήριξε επίσης ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου δεν παρενέβη ποτέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.