- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντόναλντ Τραμπ: Αποκλεισμός δια παντός από το Twitter
Περισσότεροι από 70.000 χρήστες διαγράφηκαν
Το Twitter απέκλεισε δια παντός τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν θα τον δεχτεί ακόμα και αν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.
Το Twitter, που αποφάσισε να αποκλείσει τον Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα του για επαναλαμβανόμενες υποκινήσεις σε βία, δεν θα του επιτρέψει να επιστρέψει ακόμη και αν θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστηκε διά παντός από μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
«Σύμφωνα με τους κανόνες μας, όταν αποκλείεστε από την πλατφόρμα, αποκλείεστε από την πλατφόρμα, είτε είστε σχολιαστής, είτε οικονομικός διευθυντής, είτε πρώην ή εν ενεργεία πολιτικός» ξεκαθάρισε ο Νεντ Σέγκαλ στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC Financials. «Αποκλείστηκε όταν ήταν πρόεδρος. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των πολιτικών που εξακολουθούν να είναι εν ενεργεία ή όχι» πρόσθεσε το ανώτερο στέλεχος της Twitter Inc.
Στις 6 Ιανουαρίου 2021, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του Τραμπ, το Twitter «πάγωσε» τον λογαριασμό του και στη συνέχεια τον διέγραψε. Το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης διέγραψε επίσης πολλούς λογαριασμούς εξτρεμιστών που στήριζαν τον πρώην πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένων 70.000 που συνδέονταν με το συνωμοσιολογικό κίνημα QAnon.
Η απόφαση για τον αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου ακολουθείτο από 88 εκατομμύρια χρήστες, δεν άρεσε σε οπαδούς του, ούτε σε ορισμένους υπερασπιστές των διαδικτυακών ελευθεριών, που θεώρησαν την κίνηση ως μια ένδειξη της υπέρμετρης ισχύος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Εντούτοις, αυτό δεν εμπόδισε το Twitter να δει τον αριθμό των χρηστών του να αυξάνεται πάνω από το συνηθισμένο τον Ιανουάριο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της οικογένειας που ταξίδεψε από τη Γερμανία για διακοπές
Όλα όσα «απαγορεύουν» τον κλιματισμό στη χώρα, τη στιγμή που ο καύσωνας βασανίζει τους Γάλλους
Σφοδρή επίθεσή με drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
Οι τραυματίες ανέρχονται σε 2.980
Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του αρπακτικού από την εμβρόντητη σύντροφό του που άλλο έψαχνε και άλλο βρήκε
Ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασίας, δεκάδες νεκροί και «κόκκινοι» συναγερμοί συνθέτουν το σκηνικό της κρίσης στη Γηραιά Ήπειρο
Μετά από έκκληση της γαλλικής αστυνομίας
Φόβοι ότι οι νεκροί από τον διπλό σεισμό είναι χιλιάδες
Σε πύρινο κλοιό η γηραιά ήπειρος, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου για 7 στους 10 Ευρωπαίους πολίτες
Φόβοι για περαιτέρω αύξηση των θυμάτων - Εκατομμύρια πολίτες αναζητούν δροσιά σε μη ελεγχόμενα σημεία
Οι κινήσεις που δείχνουν ότι έχει «κλειδώσει» η διαδοχή
Τα ταξίδια που κόστισαν περισσότερο
Στα όρια τους τα νοσοκομεία
«Η ιδέα ότι θα μπορούσε να ρίξει μια προεδρία είναι παράλογη» σημείωσε
Η σύζυγός του έπαθε νευρικό κλονισμό όταν τον είδε νεκρό
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Εικόνες χάους και θρήνος για το χτύπημα των σεισμών
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Μουσσομέλι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.