- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Διαθέσιμα στα φαρμακεία τα εμβόλια για τον κορωνοϊό
Με τους πολίτες να εμβολιάζονται επιτόπου - Από τις 11 Φεβρουαρίου
Εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό σε φαρμακεία μπορούν να κάνουν οι πολίτες στις ΗΠΑ από τις 11 Φεβρουαρίου, καθώς θα είναι διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19.
Τα φαρμακεία στις ΗΠΑ θα μπορούν να διαθέτουν εμβόλια κατά της Covid-19 στους πολίτες από τις 11 Φεβρουαρίου 2021, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.
«Έτσι θα υπάρχουν περισσότερα σημεία ώστε οι άνθρωποι να εμβολιάζονται στη γειτονιά τους. Και είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη δίκαιη διανομή των εμβολίων» τόνισε σε δήλωσή του ο Τζεφ Ζάιεντς, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού.
Κατά την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος η κυβέρνηση θα εφοδιάσει τα φαρμακεία με ένα εκατομμύριο δόσεις, εκτός των 10,5 εκατομμυρίων δόσεων που θα δοθούν στις Πολιτείες από αυτήν την εβδομάδα.
Η διανομή των δόσεων έχει αυξηθεί κατά 22% από τις 20 Ιανουαρίου 2021, όταν ανέλαβε καθήκοντα ο Μπάιντεν. Μέχρι τώρα έχουν λάβει τη μία δόση των εμβολίων της Pfizer ή της Moderna περισσότεροι από 32,2 εκατομμύρια άνθρωποι. Περίπου 6 εκατομμύρια έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών.
Η κυβέρνηση στοχεύει να χορηγήσει 150 εκατομμύρια δόσεις μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας της, δηλαδή μέχρι τις 20 Απριλίου 2021.
Ένα τρίτο εμβόλιο ενδέχεται να εγκριθεί σύντομα στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία Johnson & Johnson, σύμφωνα με την οποία το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό και στις μεταλλάξεις κορωνοϊού. Αν και δεν προστατεύει όσο τα δύο άλλα εμβόλια, το εμβόλιο αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι χορηγείται μόνο σε μία δόση και διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου, δεν χρειάζεται δηλαδή βαθιά κατάψυξη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα 71α γενέθλια του ηθοποιού
Σφοδρές αντιδράσεις από τους επικριτές του
«Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί» - Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Η προστασία της Aramco από τις ελληνικές συστοιχίες και οι στόχοι της Αθήνας
Ο σπουδαίος Κύπριος σεφ είχε βραβευτεί με αστέρι Michelin - Το «αντίο» του Νίκου Αλιάγα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.