- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΗΠΑ: Διαθέσιμα στα φαρμακεία τα εμβόλια για τον κορωνοϊό
Με τους πολίτες να εμβολιάζονται επιτόπου - Από τις 11 Φεβρουαρίου
Εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό σε φαρμακεία μπορούν να κάνουν οι πολίτες στις ΗΠΑ από τις 11 Φεβρουαρίου, καθώς θα είναι διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19.
Τα φαρμακεία στις ΗΠΑ θα μπορούν να διαθέτουν εμβόλια κατά της Covid-19 στους πολίτες από τις 11 Φεβρουαρίου 2021, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.
«Έτσι θα υπάρχουν περισσότερα σημεία ώστε οι άνθρωποι να εμβολιάζονται στη γειτονιά τους. Και είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη δίκαιη διανομή των εμβολίων» τόνισε σε δήλωσή του ο Τζεφ Ζάιεντς, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού.
Κατά την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος η κυβέρνηση θα εφοδιάσει τα φαρμακεία με ένα εκατομμύριο δόσεις, εκτός των 10,5 εκατομμυρίων δόσεων που θα δοθούν στις Πολιτείες από αυτήν την εβδομάδα.
Η διανομή των δόσεων έχει αυξηθεί κατά 22% από τις 20 Ιανουαρίου 2021, όταν ανέλαβε καθήκοντα ο Μπάιντεν. Μέχρι τώρα έχουν λάβει τη μία δόση των εμβολίων της Pfizer ή της Moderna περισσότεροι από 32,2 εκατομμύρια άνθρωποι. Περίπου 6 εκατομμύρια έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών.
Η κυβέρνηση στοχεύει να χορηγήσει 150 εκατομμύρια δόσεις μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας της, δηλαδή μέχρι τις 20 Απριλίου 2021.
Ένα τρίτο εμβόλιο ενδέχεται να εγκριθεί σύντομα στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία Johnson & Johnson, σύμφωνα με την οποία το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό και στις μεταλλάξεις κορωνοϊού. Αν και δεν προστατεύει όσο τα δύο άλλα εμβόλια, το εμβόλιο αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι χορηγείται μόνο σε μία δόση και διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου, δεν χρειάζεται δηλαδή βαθιά κατάψυξη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.