- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Φον ντερ Λάιεν: Χαιρετίζω την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού
Σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη χαιρέτισε χθες, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους Ευρωπαίους πολίτες, χαιρέτησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε πως «είναι ιατρικό προαπαιτούμενο να έχουμε ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι έχετε εμβολιαστεί. Ως εκ τούτου, χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού για ένα αμοιβαία αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού» και συνέχισε:
«Ό,τι αποφασίζεται -είτε δίνει προτεραιότητα είτε πρόσβαση σε ορισμένα προϊόντα- είναι μια πολιτική και νομική απόφαση που πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στη Λισαβόνα. «Αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Και, όπως είπα, πρέπει να έχουμε ιατρικό προαπαιτούμενο που να αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί», είπε.
Αναφερόμενη στην από κοινού αγορά εμβολίων από την ΕΕ απαντώντας σε επικρίσεις σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία όπου έχουν αυξηθεί τα παράπονα σχετικά με την ταχύτητα της ΕΕ στη διάθεση νέας θεραπείας κατά του ιού.
«Ήταν και είναι καλό» για την Ευρωπαϊκή Ένωση να συντονιστεί σε αυτό, επέμεινε, λέγοντας ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων BioNTech-Pfizer και Moderna «θα έχουν παραδοθεί» σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
«Με αυτά τα δύο εμβόλια και με πρόσβαση σε αυτά τα δύο εμβόλια, έχουμε αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουμε το 80% του ευρωπαϊκού πληθυσμού», εξήγησε. Η Επιτροπή διανέμει τώρα τα εμβόλια «γρήγορα και μαζικά», πρόσθεσε, λέγοντας ότι αυτό ενισχύει την ανάγκη στενής συνεργασίας με τις χώρες της ΕΕ.
«Τώρα πρέπει να συνεργαστούμε στενά με τα κράτη μέλη για να διασφαλίσουμε ότι ο εμβολιασμός θα επιταχυνθεί, διότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας και για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη του ιού», είπε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.