- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γαλλοβρετανικά σύνορα: Εγκλωβισμένοι στο Ντόβερ Έλληνες οδηγοί
Τα σύνορα έκλεισαν λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Βρετανία
Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς φορτηγών, μεταξύ τους και Έλληνες οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο βρετανικό λιμάνι του Ντόβερ
Χριστούγεννα στο «τιμόνι» ενδέχεται να κάνουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες οδηγοί φορτηγών, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, που βρίσκονται από τα μεσάνυχτα της Κυριακής εγκλωβισμένοι σε ουρές δεκάδων χιλιομέτρων στα σύνορα Γαλλίας- Ηνωμένου Βασιλείου και σε πάρκινγκ διάφορων περιοχών. Παρά την απόφαση για άρση των περιορισμών από τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι ουρές των φορτηγών παραμένουν και η αποκατάσταση της ομαλής κίνησης αναμένεται να πάρει ακόμα και ημέρες (σ.σ. τα σύνορα έκλεισαν λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Βρετανία).
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οδηγοί, ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιριών και εκπρόσωποι των φορέων τους, επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες: αφενός, χιλιάδες οδηγοί θα πρέπει να κάνουν rapid test πριν μπουν στη Γαλλία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε καθυστερήσεις. Αφετέρου, ο αριθμός των ακινητοποιημένων φορτηγών είναι τόσο μεγάλος, που η απορρόφησή τους από το δίκτυο δεν μπορεί παρά να είναι πολύ αργή.
Την κατάσταση επιδεινώνει το γεγονός ότι τα σύνορα έκλεισαν σε μια περίοδο, που παρά τις αρρυθμίες στις μεταφορές λόγω πανδημίας, η κίνηση ήταν -κατά τους μεταφορείς- αυξημένη λόγω εορτών, αλλά και του Brexit, που ώθησε πολλούς εισαγωγείς στη Βρετανία να «στοκάρουν» προϊόντα, ενόψει των νέων τελωνειακών διαδικασιών από 1ης Ιανουαρίου.
«Χαριτολογώντας πολλοί λένε ότι η ουρά φτάνει από το Ντόβερ μέχρι τον περιφερειακό του Λονδίνου. Θα πάρει λοιπόν πολλές μέρες να αποκατασταθεί η ομαλή ροή. Δεν έχουμε ακριβή εικόνα ως προς τον συνολικό αριθμό των ελληνικών φορτηγών που είναι εγκλωβισμένα, αλλά είναι αρκετοί οι οδηγοί που ήρθαν σε επαφή μαζί μας. Φοβάμαι πως πολλοί θα κάνουν Χριστούγεννα στο φορτηγό, αν όχι και Πρωτοχρονιά» επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Διεθνών Μεταφορών (ΟΦΑΕ), Απόστολος Κενανίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι, ήδη από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα σύνορα, η ΟΦΑΕ ήρθε σε επαφή με την πρεσβεία και τα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών, αναζητώντας λύσεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.