- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βέλγιο: Συνελήφθησαν δύο από τους μεγαλύτερους βαρόνους κοκαΐνης
Κατασχέθηκαν χιλιάδες ευρώ και κιλά κοκαΐνης
Βέλγιο: Χειροπέδες σε δύο από τους μεγαλύτερους βαρόνους ναρκωτικών στην Ευρώπη. - Τι ανακοίνωσε η βαυαρική αστυνομία
Συνολικά δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και στην Αμβέρσα, καθώς υπάρχουν εις βάρος τους υποψίες ότι διακινούσαν κοκαΐνη σε διεθνές επίπεδο.
Δύο από τα πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν, ένας άνδρας με υπηκοότητα Αλβανίας, 34 ετών, κι ένας άνδρας με υπηκοότητα Λετονίας, 35 ετών, ήταν ανάμεσα στους «μεγαλύτερους βαρόνους των ναρκωτικών στην Ευρώπη», κατά τη γερμανική αστυνομία.
«Χάρη σε πληροφορία της βαυαρικής αστυνομίας», η βελγική αστυνομία συνέλαβε «δεκαεπτά πρόσωπα», ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας. Όταν επικοινώνησε μαζί τους το Γαλλικό Πρακτορείο, ούτε η βελγική αστυνομία, ούτε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία, ούτε η εισαγγελία της Αμβέρσας θέλησαν να σχολιάσουν. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιχείρηση έγινε σε περίπου είκοσι ακίνητα στις πόλεις της Αμβέρσας και των Βρυξελλών.
«Κατασχέθηκαν πολλές χιλιάδες ευρώ και 187 κιλά κοκαΐνης», διαβεβαίωσε η βαυαρική αστυνομία. Τα πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν φέρονται να ανήκουν σε εκτενές δίκτυο που διακινεί κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη.
Η έρευνα άρχισε όταν «βρέθηκαν σχεδόν 200 κιλά κοκαΐνης σε δέκα βαυαρικά σούπερ μάρκετ το 2017», σύμφωνα με την αστυνομία της Βαυαρίας. Η έρευνα αυτή ήδη οδήγησε στην καταδίκη, το 2018, δεκατεσσάρων προσώπων, κατά τις γερμανικές αρχές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η βαυαρική αστυνομία, οι διακινητές έφερναν τα ναρκωτικά μέσω του λιμανιού της Αμβέρσας, κρυμμένα μέσα σε κιβώτια με μπανάνες.
Η Αμβέρσα, μέσω του λιμένα της οποίας διακινούνται τα περισσότερα εμπορεύματα στην Ευρώπη εξαιρουμένου μόνο αυτού του Ρότερνταμ, θεωρείται η σημαντικότερη πύλη εισόδου της κοκαΐνης στη Γηραιά Ήπειρο, εξαιτίας των ισχυρών εμπορικών δεσμών της με τη Νότια Αμερική. Κοκαΐνη διακινείται συχνά κρυμμένη σε φορτία με φρούτα ή στα τοιχώματα εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων κυρίως από τη Βραζιλία, τον Ισημερινό και την Κολομβία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.