Κοσμος

Έσσεξ: Ένοχοι δύο άνδρες για θάνατο μεταναστών σε φορτηγό ψυγείο

Η απόφαση του δικαστηρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το φορτηγό - ψυγείο όπου βρήκαν τον θάνατο 39 άτομα
Το φορτηγό - ψυγείο όπου βρήκαν τον θάνατο 39 άτομα © EPA/ VICKIE FLORES

Βρετανία: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο 39 μεταναστών από το Βιετνάμ σε φορτηγό ψυγείο.

Ένοχοι κρίθηκαν δύο άνδρες για την ανθρωποκτονία 39 ατόμων από το Βιετνάμ, που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού ψυγείου κοντά στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 2019. 

Συγκεκριμένα, ο Ίμον Χάρισον, ένας 24χρονος οδηγός φορτηγού από τη Βόρεια Ιρλανδία, κρίθηκε ένοχος σε 39 κατηγορίες για ανθρωποκτονία και μία για συνωμοσία για παροχή βοήθειας για παράνομη μετανάστευση. Για τις ίδιες κατηγορίες κρίθηκε ένοχος και ο 43χρονος Γκεόργκε Νίκα, από το Έσσεξ στη νοτιοανατολική Αγγλία. Άλλοι δύο κατηγορούμενοι είχαν ήδη δηλώσει ένοχοι για την εμπλοκή τους στους θανάτους.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ηλικίας από 15 έως 44 ετών, ήταν από τις επαρχίες Νγκχε Αν και Χα Τινχ στο βόρειο-κεντρικό Βιετνάμ, όπου οι ισχνές προοπτικές εξεύρεσης εργασίας, οι περιβαλλοντικές καταστροφές και η υπόσχεση για οικονομική ανταμοιβή στο εξωτερικό ωθούν τους ανθρώπους στη μετανάστευση.

Η αποκάλυψη του «φορτηγού του θανάτου» έφερε στο φως το παράνομο παγκόσμιο εμπόριο που στέλνει φτωχούς από την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή σε επικίνδυνα ταξίδια προς τη Δύση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ