- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Άγκυρα καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενεργήσει με κοινή λογική
Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε πως η Άγκυρα θέλει να ενταχθεί ως πλήρες μέλος στην ΕΕ
Τουρκία-ΕΕ-Ελλάδα: Η Άγκυρα καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενεργήσει με κοινή λογική και λέει πως θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις μαζί της
Η Τουρκία κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιήσει την «κοινή λογική» για να βάλει τέλος στη διένεξη για το φυσικό αέριο που έχει αυξήσει τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και έχει επιφέρει μια απειλή για κυρώσεις εκ μέρους των ηγετών της ΕΕ.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο στην Άγκυρα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε πως η Άγκυρα θέλει να ενταχθεί ως πλήρες μέλος στην ΕΕ και υποστήριξε πως δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες η Άγκυρα κατηγορείται ότι υποθάλπει εντάσεις είναι εσφαλμένες.
Η Ελλάδα, χώρα μέλος της ΕΕ, συνέχισε τα «προκλητικά» βήματα παρά τις διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας, ισχυρίσθηκε ο τούρκος υπουργός.
Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis «έβαλε τέλος στις δραστηριότητές του στις 29 Νοεμβρίου. Όμως η Ελλάδα συνέχισε να βρίσκει προσχήματα για να αποφύγει τον διάλογο. Η ΕΕ οφείλει να δει αυτή την πραγματικότητα», υποστήριξε ο Τσαβούσογλου.
Χθες, Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ανακοίνωσαν πως η Τουρκία απέτυχε να συμβάλει στον τερματισμό της διένεξης με την Ελλάδα και την Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά παρέπεμψαν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης σχετικά με κυρώσεις στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.
«Πρέπει να είναι δίκαιοι και τίμιοι εδώ. Αν σκεφτούν επίσης στρατηγικά και με κοινή λογική, όχι μόνο στη σύνοδο κορυφής αλλά πάντα, και επιτύχουμε μια θετική ατμόσφαιρα, μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. «Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μόνο με διάλογο και διπλωματία», πρόσθεσε.
«Θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ. Δεν το λέμε αυτό επειδή γίνεται σύνοδος κορυφής ή επειδή υπάρχουν κυρώσεις και άλλα πράγματα στην ατζέντα», πρόσθεσε. «Ανέκαθεν θέλαμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας στη βάση της πλήρους συμμετοχής».
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών έπλεξε επίσης το εγκώμιο «της αλληλεγγύης» ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Τουρκία.
«Η Ουγγαρία είναι μια χώρα που αντιτίθεται ανοικτά στις αδικίες. Οι στάσεις μας συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδέποτε εγκρίναμε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά και την υποκρισία σε βάρος της Ουγγαρίας», δήλωσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι έφηβοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα και αναμένεται να πάρουν σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο
Παρέμβαση της Αθήνας στον ΟΗΕ - Καταδίκη της βίας των εποίκων και στήριξη της λύσης των δύο κρατών
Δημιούργησε ψεύτικο προφίλ μετά τον χωρισμό τους- Έστελνε άνδρες στο σπίτι της γυναίκας
«Παγώστε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι
Η εκεχειρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα διαρκέσει από το Σάββατο έως τη Δευτέρα
Η μητέρα της παρουσιάστριας αγνοείται από τις 31 Ιανουαρίου
Δεκάδες χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν σε γερμανικές πόλεις κατά της πιθανής επιστροφής στράτευσης
Νέες «σποραδικές συγκρούσεις» στα Στενά του Ορμούζ
Πλήγμα για την πρωθυπουργό Φρεντέρικσεν
Ο Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα αρχεία δεκαετιών με UAP, με μαρτυρίες και βίντεο και από Ελλάδα
Δασμοί, πόλεμοι και Γροιλανδία χαλάνε την εικόνα των ΗΠΑ
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μεγάλη κηλίδα κοντά στον βασικό πετρελαϊκό κόμβο του Ιράν
Το Reform Party κερδίζει έδαφος, εντείνοντας την πίεση προς τον Κιρ Στάρμερ
Η Ουάσινγκτον αναμένει εντός της ημέρας απάντηση από την Τεχεράνη
Η γυναίκα επέβαινε στην ίδια πτήση με ασθενή που πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ
Φέρεται επίσης να τον δάγκωσε σε διάφορα σημεία του σώματος
Νέα ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών - Ο Τραμπ επιμένει πως η συμφωνία κατάπαυσης πυρός παραμένει σε ισχύ
Η πρώτη παρτίδα που αναρτήθηκε σε ειδική ιστοσελίδα του Πενταγώνου αποτελείται από 162 φακέλους
Η στήριξη στην ΕΕ ενισχύεται πανευρωπαϊκά, αλλά η ελληνική κοινή γνώμη παραμένει επιφυλακτική
Οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στη Ζίντσιχ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.