Κοσμος

Ιταλία: Στο 12,3% το ποσοστό θετικότητας - 13.720 νέα κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 528 ασθενείς με Covid-19 - Θετική στον κορωνοϊό η υπουργός Εσωτερικών που συμμετείχε στο Υπουργικό Συμβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ιταλία: Κάτοικοι στο Μιλάνο περπατούν με προστατευτική μάσκα σε πεζοδρόμιο της πόλης
Κορωνοϊός στην Ιταλία: Κάτοικοι στο Μιλάνο περπατούν με προστατευτική μάσκα σε πεζοδρόμιο της πόλης © EPA/Mourad Balti Touati

Στην Ιταλία επιβεβαιώθηκαν 13.720 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 528 ασθενείς με Covid-19 πέθαναν, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό 528 άνθρωποι και καταγράφηκαν 13.720 νέα κρούσματα. Συνολικά, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν 11.217 διαγνωστικά τεστ και το 12,3% ήταν θετικό.

Μία ημέρα νωρίτερα, τα κρούσματα ήταν 18.887 με 564 νεκρούς. Όπως κάθε Σαββατοκύριακο, όμως, ο αριθμός των τεστ ήταν σαφώς μειωμένος.

Σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Ιταλία βρίσκονται 72 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους, οι ασθενείς αυξήθηκαν κατά 133. Όπως και χθες, η περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα είναι αυτή του Βένετο, με 2.550, ενώ ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (1.891), η Λομβαρδία (1.562) και το Λάτιο (1.372) με πρωτεύουσα τη Ρώμη.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Κόντε, η υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε έμαθε το αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ κορΩνοϊού στο οποίο είχε υποβληθεί, το οποίο είναι θετικό.

Η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά και όλοι οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υποβλήθηκαν αμέσως σε τεστ. Η Λαμορτζέζε και οι υπουργοί Εξωτερικών και Δικαιοσύνης (Λουίτζι Ντι Μάιο και Αλφόνσο Μποναφέντε), οι οποίοι κάθονταν κοντά της, αποφάσισαν να τεθούν σε προληπτική απομόνωση.

Η υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε είναι ασυμπτωματική και αποχώρησε πρώτη από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Δεκέμβριος και Ιανουάριος θα είναι δύο «τρομακτικοί μήνες»

Αίσθηση, εν τω μεταξύ, προκάλεσε η δήλωση του Μάσσιμο Γκάλι, διευθυντή του τομέα λοιμωδών νόσων του νοσοκομείου Σάκο στο Μιλάνο, ο οποίος τόνισε ότι «αν το καλοκαίρι είχαν τηρηθεί τα πρέποντα μέτρα ασφαλείας, η χώρα, σήμερα, θα θρηνούσε 20.000 λιγότερους νεκρούς».

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Βάλτερ Ριτσιάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας, δήλωσε ότι «το δεύτερο κύμα έχει κάθε άλλο παρά παρέλθει, και τόσο ο Δεκέμβριος, όσο και ο Ιανουάριος, θα είναι δυο "τρομακτικοί" μήνες, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης σε αναγκαίες υπηρεσίες, και της ανομοιογένειας του ιταλικού συστήματος υγείας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ