- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γερμανία-κορωνοϊός: Αριθμός ρεκόρ θανάτων το προηγούμενο 24ωρο
Τα μέτρα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Γερμανία: Τα κρούσματα κορωνοϊού και οι θάνατοι το προηγούμενο 24ωρο - Η προειδοποίηση του πρωθυπουργού της Σαξονίας
Αριθμός ρεκόρ θανάτων καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο στην Γερμανία, καθώς 410 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φτάνει στα 18.633 κρούσματα.
Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη χώρα ανέρχεται σε 961.320, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ενώ τα ημερήσια κρούσματα είναι κατά 5.015 λιγότερα από τον αριθμό ρεκόρ της Παρασκευής. Ο αριθμός των νεκρών σημείωσε ραγδαία άνοδο και έφτασε τους 410, έναντι 305 που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα και μόλις 49 στις 2 Νοεμβρίου, όταν η Γερμανία επέβαλε μερικό lockdown.
Ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας ενδέχεται να καταρρεύσει τις επόμενες εβδομάδες. «Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ανησυχητική (…) Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την παροχή ιατρικής βοήθειας με αυτό το τόσο υψηλό ποσοστό μολύνσεων», επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MDR. Τα ομόσπονδα κρατίδια αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα να παρατείνουν ως τις 20 Δεκεμβρίου το «light lockdown» που έχουν επιβάλει. Βάσει των ισχυόντων περιορισμών, τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι χώροι διασκέδασης παραμένουν κλειστά, ενώ ανοικτά είναι τα σχολεία και τα καταστήματα.
Από την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται να μειωθεί σε πέντε ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να συναντηθούν, όμως στη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα επιτραπούν οι συγκεντρώσεις έως και 10 ατόμων, σύμφωνα με προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ των κρατιδίων. Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν και άλλο τον αριθμό των μαθητών στα σχολεία, ορίζοντας διαφορετικά ωράρια για τις τάξεις, καθώς την πιθανότητα να κλείσουν νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.