- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Κορωνοϊός: Σε 15 ημέρες θα γεμίσουν τα γαλλικά νοσοκομεία
Η χώρα καταγράφει περίπου 20.000 νέα κρούσματα ημερησίως
Τα γαλλικά νοσοκομεία θα νιώσουν τον αντίκτυπο της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων σε δύο εβδομάδες, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας.
Τα γαλλικά νοσοκομεία δεν μπορούν να αποφύγουν τον αντίκτυπο της ραγδαίας εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε σήμερα, 25 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας. Η διασπορά του ιού στη Γαλλία επιταχύνθηκε ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο χθες Παρασκευή.
«Τα σοβαρά περιστατικά που φθάνουν στα νοσοκομεία μας σήμερα είναι το αποτέλεσμα των μολύνσεων που συνέβησαν πριν από 15 ημέρες», είπε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μετά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο της Μασσαλίας.
«Λαμβάνοντας υπόψη τη διασπορά της επιδημίας σήμερα, γνωρίζουμε ότι ό,τι κι αν κάνουμε, σε 15 ημέρες θα δούμε τις συνέπειες αυτών των μολύνσεων», σημείωσε.
Πριν από δύο εβδομάδες, η Γαλλία κατέγραφε περίπου 20.000 νέα κρούσματα ημερησίως με περίπου 20 ανθρώπους να εισέρχονται στις μονάδες εντατικής θεραπείες την ημέρα. Χθες Παρασκευή, 122 ασθενείς εισήχθησαν σε ΜΕΘ.
Τα ποσοστά μολύνσεων έχουν αυξηθεί από το καλοκαίρι, με τον μέσο όρο επτά ημερών των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπερνάει τα 10.000 στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με περίπου 5.000 στα τέλη Αυγούστου. Έως τα μέσα Οκτωβρίου, ο μέσος όρος επτά ημερών των ημερήσιων κρουσμάτων ανερχόταν σε 20.000 και τώρα είναι σχεδόν 30.000.
Ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 2.441 σε σύγκριση με περίπου 400 στα τέλη Αυγούστου. «Η εξάπλωση της επιδημίας δεν έχει τελειώσει. Θα μας περιμένουν δύσκολοι καιροί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.