- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Σε 15 ημέρες θα γεμίσουν τα γαλλικά νοσοκομεία
Η χώρα καταγράφει περίπου 20.000 νέα κρούσματα ημερησίως
Τα γαλλικά νοσοκομεία θα νιώσουν τον αντίκτυπο της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων σε δύο εβδομάδες, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας.
Τα γαλλικά νοσοκομεία δεν μπορούν να αποφύγουν τον αντίκτυπο της ραγδαίας εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε σήμερα, 25 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας. Η διασπορά του ιού στη Γαλλία επιταχύνθηκε ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο χθες Παρασκευή.
«Τα σοβαρά περιστατικά που φθάνουν στα νοσοκομεία μας σήμερα είναι το αποτέλεσμα των μολύνσεων που συνέβησαν πριν από 15 ημέρες», είπε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μετά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο της Μασσαλίας.
«Λαμβάνοντας υπόψη τη διασπορά της επιδημίας σήμερα, γνωρίζουμε ότι ό,τι κι αν κάνουμε, σε 15 ημέρες θα δούμε τις συνέπειες αυτών των μολύνσεων», σημείωσε.
Πριν από δύο εβδομάδες, η Γαλλία κατέγραφε περίπου 20.000 νέα κρούσματα ημερησίως με περίπου 20 ανθρώπους να εισέρχονται στις μονάδες εντατικής θεραπείες την ημέρα. Χθες Παρασκευή, 122 ασθενείς εισήχθησαν σε ΜΕΘ.
Τα ποσοστά μολύνσεων έχουν αυξηθεί από το καλοκαίρι, με τον μέσο όρο επτά ημερών των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπερνάει τα 10.000 στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με περίπου 5.000 στα τέλη Αυγούστου. Έως τα μέσα Οκτωβρίου, ο μέσος όρος επτά ημερών των ημερήσιων κρουσμάτων ανερχόταν σε 20.000 και τώρα είναι σχεδόν 30.000.
Ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 2.441 σε σύγκριση με περίπου 400 στα τέλη Αυγούστου. «Η εξάπλωση της επιδημίας δεν έχει τελειώσει. Θα μας περιμένουν δύσκολοι καιροί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.