- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις 15 χώρες της ΕΕ που προτείνουν νέα στρατηγική κατά των fake news για την 5G
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανάγκη να βρει μια νέα στρατηγική για να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση σχετικά με την τεχνολογία 5G, διότι διαφορετικά ψευδείς ισχυρισμοί υπάρχει κίνδυνος να εκτροχιάσουν την οικονομική ανάκαμψή της και τους ψηφιακούς στόχους της, ανέφερε μια ομάδα 15 χωρών, στην οποία περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Πολωνία και η Σουηδία.
Οι θεωρίες συνωμοσίας ότι ο νέος κορονοϊός μπορεί να συνδέεται με την ασύρματη τεχνολογία οδήγησαν τους τελευταίους μήνες σε εμπρησμούς ιστών κινητής τηλεφωνίας σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και σε επιθέσεις σε εργάτες συντήρησης.
Η 27μελής ΕΕ θεωρεί την 5G τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομικής ανάκαμψής της από την πανδημία της Covid-19 και της τεχνολογικής αυτονομίας της, καθώς η εν λόγω τεχνολογία υπόσχεται να προσφέρει από δυνατότητες για αυτοοδηγούμενα οχήματα μέχρι απομακρυσμένη χειρουργική (τηλεχειρουργική) και περισσότερες αυτοματοποιημένες κατασκευές.
Οι 15 χώρες εξέθεσαν τις ανησυχίες τους και τις προτάσεις τους σε μια κοινή επιστολή προς την επικεφαλής της ΕΕ για την ψηφιακή τεχνολογία Μαργκρέτε Βεστάγκερ, τον επίτροπο εσωτερικής αγοράς Τιερί Μπρετόν και την επίτροπο αρμόδια για τις αξίες Βέρα Γιούροβα. Την επιστολή αυτή είδε το Reuters.
«Είναι σαφές ... πως είμαστε μάρτυρες της αύξησης της δραστηριότητας του κινήματος κατά της 5G σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρουν οι 15 χώρες και καλούν την ΕΕ «να υιοθετήσει μια δραστήρια, μακροπρόθεσμη και συστημική προσέγγιση» για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την 5G και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (ΗΜΠ).
«Εμείς, ως κράτη μέλη, είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε σ' αυτή την πρωτοβουλία με εθνική εμπειρογνωμοσύνη και τις βέλτιστες πρακτικές μας για την αντιμετώπιση του ζητήματος της παραπληροφόρησης γύρω από τη 5G και τα ΗΜΠ», αναφέρεται στην επιστολή.
Οι χώρες ζητούν να πραγματοποιηθούν περισσότερες επιστημονικές έρευνες σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων, προτείνουν να διεξαχθεί μια εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη και προτείνουν επίσης τη διεξαγωγή μιας ευρείας συζήτησης που να λαμβάνει υπόψη τους φόβους και τις ανησυχίες αυτών που αντιτίθενται στη 5G.
Εκτός από την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Σουηδία, οι χώρες που υπογράφουν την επιστολή είναι η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχία, η Κύπρος, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία και η Σλοβακία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.