- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Πάνω από 6 εκατομμύρια τα κρούσματα στην Ευρώπη
Ποιες χώρες έχουν καταγράψει τα περισσότερα
Ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.
Πάνω από 6 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί επίσημα στην Ευρώπη μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων τον Ιανουάριο στη Γηραιά Ήπειρο, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές.
Μέχρι σήμερα στις 18:20 ώρα Ελλάδας, έχουν εντοπιστεί 6.000.940 επιβεβαιωμένες μολύνσεις στην Ευρώπη (με 237.716 θανάτους), με πρώτη να έρχεται η Ρωσία (1.248.619 λοιμώξεις, 21.865 θανάτους), και να ακολουθούν η Ισπανία (825.410 / 32.486), η Γαλλία (669.235 / 32.365) και το Ηνωμένο Βασίλειο (530.113 / 42.445).
Τις τελευταίες επτά ημέρες, 543.137 νέες περιπτώσεις μολύνσεων καταγράφηκαν στην περιοχή, ή 26% περισσότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (431.951). Ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων αυξήθηκε κατά 17% κατά την ίδια περίοδο, από 4.765 σε 5.562.
Η αύξηση των ανιχνευόμενων μολύνσεων μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει από την απότομη αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Γαλλία όπου πραγματοποιούνται περισσότερα από ένα εκατομμύριο τεστ κάθε εβδομάδα. Παρά την αύξηση αυτή, ένα μεγάλο ποσοστό λιγότερο σοβαρών ή ασυμπτωματικών περιπτώσεων πιθανότατα παραμένει μη ανιχνεύσιμο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.