Κοσμος

Αρκούδα σκότωσε υπάλληλο στο Μεγάλο Τσίρκο της Μόσχας

Ο άνδρας μπήκε χωρίς συνοδεία στο κλουβί του ζώου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρκούδα σε τσίρκο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Αρκούδα σε τσίρκο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA/TATYANA ZENKOVICH

Αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε υπάλληλο στο Μεγάλο Τσίρκο της Μόσχας, με την εισαγγελία να ξεκινά έρευνα για το περιστατικό.

Μια αρκούδα σκότωσε υπάλληλο στο Μεγάλο Τσίρκο της Μόσχας, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020.

Η αρκούδα επιτέθηκε σε υπάλληλο στο Μεγάλο Τσίρκο της Μόσχας επί της λεωφόρου Βερνάτσκι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ο υπάλληλος στο Μεγάλο Τσίρκο της Μόσχας, μετά την επίθεση από την αρκούδα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου και κατέληξε, ανακοίνωσε η επικεφαλής του γραφείου τύπου της εισαγγελίας.

Όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας μπήκε στο κλουβί χωρίς τη συνοδεία θηριοδαμαστή και δέχθηκε ισχυρό χτύπημα από την αρκούδα στο κεφάλι. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ζώο επιτέθηκε στον υπάλληλο του τσίρκου όταν αυτός μπήκε στο κλουβί» δήλωσε η επικεφαλής του γραφείου τύπου της εισαγγελίας.

Και πρόσθεσε ότι κατά τον έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί με εντολή της εισαγγελίας, θα εξεταστεί αν τηρήθηκε η εργατική νομοθεσία και οι κανόνες ασφαλείας στον εργασιακό χώρο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Για το περιστατικό με την αρκούδα που σκότωσε υπάλληλο στο Μεγάλο Τσίρκο της Μόσχας, ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση την παραβίαση των κανόνων που αφορούν τις συνθήκες ασφαλείας στον χώρο εργασίας.

Παρά τη διεθνή κατακραυγή από περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολλά τσίρκο στη Ρωσία συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αρκούδες σε παραστάσεις. Τα άγρια ζώα απομακρύνονται με τη βία από το φυσικό τους περιβάλλον και υποβάλλονται σε βασανιστήρια, προκειμένου να υπακούσουν στις εντολές των «εκπαιδευτών» τους και να εκτελέσουν το «νούμερό» τους μπροστά στους θεατές.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ