- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Pussy Riot: Κρέμασαν τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ σε κτίρια της Μόσχας
Σε σημαντικά κυβερνητικά κτίρια, ως «δώρο» διαμαρτυρίας για τα γενέθλια του Βλαντιμίρ Πουτιν στις 7 Οκτωβρίου
Διαμαρτυρία από τις Pussy Riot στη Μόσχα - Κρέμασαν τη σημαία ουράνιο τόξο των ΛΟΑΤΚΙ σε κυβερνητικά κτίρια ως «δώρο» για τα γενέθλια του Βλαντιμίρ Πούτιν
H aκτιβίστικη ομάδα διαμαρτυρίας των Pussy Riot κρέμασε τη σημαία ουράνιο τόξο έξω από διάφορα σημαντικά κυβερνητικά κτίρια στη Μόσχa ως ένα «δώρο» για τα γενέθλια του Βλαντιμίρ Πούτιν χθες στις 7 Οκτωβρίου.
Ορισμένα σημεία όπου κρεμάστηκαν οι σημαίες του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος ως ένα «σύμβολο της χαμένης αγάπης και ελευθερίας», όπως αναφέρουν οι Pussy Riot είναι η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, διοικητικά γραφεία του προέδρου, το υπουργείο Πολιτισμού και ένα αστυνομικό τμήμα. Οι σημαίες θέλουν να τονίσουν το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της χώρας τους LGBTQ+ ανθρώπους.
Οι Pussy Riot εστιάζουν ιδιαίτερα στις διώξεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ στην Τσετσενία και τη νομοθέτηση τρανσφοβικών διατάξεων.
Επιπλέον, η ομάδα δημοσιεύει μια σειρά από αιτήματα προς τη ρωσική κυβέρνηση και τον Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά αναφέροντας: «Το κράτος δεν πρέπει να επεμβαίνει στη ζωή της LGBTQ κοινότητας, όμως αν το κάνει τότε η κοινότητα μπορεί να επέμβει στη ζωή του κράτους.
Ανάμεσα στα αιτήματα είναι η νομοθέτηση συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια και έρευνα για τους φόνους και τις απαγωγές ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία. Επίσης προτείνουν η 7η Οκτωβρίου, μέρα γενεθλίων του Πούτιν, ως «μέρα ορατότητας των LGBTQ»
Σύμφωνα με τις Pussy Riot δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν ενώ κάλυπταν τη διαμαρτυρία. Μέσα στο 2020 ακτιβιστές της ομάδας είχαν ξανά εμπλοκή με τις αρχές επειδή παραβίασαν τον νόμο που απαγορεύει τη διάδοση της «γκέι προπαγάνδας» αλλά και όταν μέλη της ομάδας φόρεσαν στολή της αστυνομίας για να παρωδήσουν το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση της Ρωσίας την πανδημία του κορωνοϊού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.