- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας αποκάλυψε ότι έχει κάνει κάνναβη
Κατά τη διάρκεια debate για τις εκλογές της 17ης Οκτωβρίου
Η Τζασίντα Άρντερν, πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, παραδέχτηκε σε debate ότι έχει κάνει κάνναβη στο παρελθόν.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν παραδέχτηκε σε debate ότι έχει κάνει κάνναβη στο παρελθόν.
Η αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος στη Νέα Ζηλανδία, Τζασίντα Άρντερν, δήλωσε συγκεκριμένα ότι «πριν από πολύ καιρό» είχε δοκιμάσει κάνναβη.
Οι εκλογές στη Νέα Ζηλανδία διεξάγονται στις 17 Οκτωβρίου 2020. Η 40χρονη Άρντερν θεωρείται ότι θα εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία χάρις στην επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας κορωνοϊού. Ωστόσο, η αντίπαλός της και αρχηγός του συντηρητικού Εθνικού Κόμματος Tζούντιθ Κόλινς φαίνεται να καλύπτει τη διαφορά τις τελευταίες ημέρες.
Οι Νεοζηλανδοί θα ψηφίσουν επίσης σε δημοψήφισμα για δύο άλλα θέματα: α) τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και β) την ευθανασία. Και τα δύο ζητήματα έχουν διχάσει την κοινωνία στη Νέα Ζηλανδία.
Στο δεύτερο προεκλογικό debate, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, ερωτηθείσα η Άρντερν από τον συντονιστή αν έχει κάνει ποτέ χρήση κάνναβης, απάντησε: «Ναι, έχω κάνει, πριν από πολύ καιρό». Και ξεκαθάρισε πως θα γνωστοποιήσει μετά τις εκλογές τι ψήφισε στο δημοψήφισμα για την κάνναβη. «Πήρα μια ξεκάθαρη απόφαση ότι θέλω τους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας να αποφασίσουν. Γι' αυτό και θέλω η απόφαση να μη συνδέεται με την πολιτική» εξήγησε.
Η Κόλινς, από τη μεριά της, είπε ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση κάνναβης και γνωστοποίησε πως θα ψηφίσει «κατά» στο δημοψήφισμα.
Το debate στη Νέα Ζηλανδία είχε ερώτηση και για τον Ντόναλντ Τραμπ
Στο debate στη Νέα Ζηλανδία που κάλυψε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ρωτήθηκαν αν ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά αρνητική επιρροή για τον κόσμο.
Η Κόλινς απάντησε ότι ο Τραμπ τα πήγε καλά πρόσφατα με την ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και σε κάποια κράτη του Αραβικού Κόλπου. «Ουσιαστικά, είναι καλύτερα από τον πόλεμο. Δεν φάνηκε έτοιμος να σπεύσει σε πόλεμο» εξήγησε.
Η Άρντερν πέρασε στην αντεπίθεση, απαντώντας: «Είναι ανησυχητικό όταν το καλύτερο που έχεις να πεις είναι "δεν είχαμε πόλεμο"».
Τον περασμένο μήνα η Άρντερν χαρακτήρισε «προφανώς λανθασμένα» κάποια σχόλια του Τραμπ ότι η Νέα Ζηλανδία βιώνει αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού. Η Νέα Ζηλανδία έχει καταγράψει 25 θανάτους που συνδέονται με τον κορωνοϊό -μεταξύ των λιγότερων σε όλο τον κόσμο- ενώ οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τις 200.000.
«Η ιδέα ότι θα συγκριθούμε με την κατάσταση της πανδημίας στις ΗΠΑ του προέδρου Τραμπ, είναι απολύτως απορριπτέα και εμμένω στην απάντησή μου» τόνισε στο debate η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, η πολιτική της οποίας χαρακτηρίζεται από κάποιους «αντι-Τραμπ», καθώς θεωρείται φιλελεύθερη, συμπονετική και ανοιχτή σε όλους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.