- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Αμάλ Κλούνεϊ: Το νομοσχέδιο του Brexit την οδήγησε σε παραίτηση
Παύει να είναι ειδικός απεσταλμένος της Μεγάλης Βρετανίας - Αιχμές κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον
Η Αμάλ Κλούνεϊ παραιτήθηκε από ειδικός απεσταλμένος της Μεγάλης Βρετανίας - Τι την ώθησε σε αυτήν την ενέργεια - Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το Brexit.
Η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ παραιτήθηκε από τη θέση του ειδικού απεσταλμένου της Μεγάλης Βρετανίας για την ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Με την παραίτησή της αυτή η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ εκφράζει τη διαφωνία της στην πρόθεση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να μη σεβαστεί τις δεσμεύσεις για το Brexit.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Λονδίνου για το Brexit έχουν φθάσει σε αδιέξοδο μετά το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης που αναιρεί κάποιες από τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει το Λονδίνο όταν υπέγραψε τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ, στα τέλη Ιανουαρίου 2020.
Το κείμενο αυτό, που καθ’ ομολογία της βρετανικής κυβέρνησης παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, υπερψηφίστηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στη Βουλή των Κοινοτήτων από 340 βουλευτές. Απειλώντας ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, οι Ευρωπαίοι έδωσαν διορία στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του μήνα για να αποσύρει τις αμφιλεγόμενες διατάξεις, οι οποίες καταργούν τους τελωνειακούς κανόνες για τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι κανόνες αυτοί είχαν ως στόχο να αποφευχθεί η επαναφορά ενός «φυσικού συνόρου» μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, που είναι μέλος της ΕΕ, και της βρετανικής επαρχίας.
Στην ανακοίνωσή της η Αμάλ Κλούνεϊ χαρακτηρίζει «θλιβερή» τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
Το «καρφί» από την Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ για το νομοσχέδιο Brexit και η παραίτηση
Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ «έχω απογοητευτεί επειδή έμαθα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκρίνει νομοθεσία -το νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά- που αν θεσπιστεί, θα παραβίαζε, από την ίδια την κυβέρνηση το Διεθνές Δίκαιο».
Και πρόσθεσε πως αν και η κυβέρνηση ανέφερε ότι η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου είναι «συγκεκριμένη και περιορισμένη, είναι θλιβερό για το Ηνωμένο Βασίλειο να μιλά για την πρόθεσή του να παραβιάσει διεθνή συνθήκη που υπέγραψε ο πρωθυπουργός εδώ και λιγότερο από έναν χρόνο».
Η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της ειδικής απεσταλμένης της Μεγάλης Βρετανίας για την ελευθερία των ΜΜΕ στον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.