- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Σημάδια για το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή στην Αφροδίτη εντόπισαν αστρονόμοι στην ανώτατη ατμόσφαιρα του πλανήτη.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ εντόπισαν στην ανώτατη ατμόσφαιρα του πλανήτη σημάδια για το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή στην Αφροδίτη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, εάν ανιχνευτούν και άλλα σημάδια, οι επιστήμονες θα στρέψουν το βλέμμα τους στον πλανήτη που πήρε το όνομά του από τη θεά της ομορφιάς, εκεί όπου οι θερμοκρασίες αγγίζουν εκατοντάδες βαθμούς.
Ωστόσο, με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να ανιχνεύσουν τη χημική ουσία «φωσφίνη» στην πυκνή ατμόσφαιρα και ισχυρίζονται ότι η πηγή της χημικής ουσίας δεν μπορεί να είναι παρά να υπάρχουν ζώντες οργανισμοί στον πλανήτη.
Στον αντίποδα, ωστόσο, ερευνητές σημειώνουν ότι η πηγή της ουσίας θα μπορούσε να είναι κάποιες ανεξήγητες ατμοσφαιρικές ή γεωλογικές διεργασίες στην Αφροδίτη. Σύμφωνα με αστροφυσικό του Βασιλικού Παρατηρητηρίου του Γκρίνουιτς, που μετείχε στην έρευνα, είτε η φωσφίνη παράγεται με κάποιου είδους χημική ή γεωλογική διαδικασία, για την οποία κανείς δεν γνωρίζει, είτε παράγεται εξαιτίας βιολογικής αιτίας.
«Σίγουρα θα τροφοδοτήσει περισσότερη έρευνα για τις δυνατότητες ζωής στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης», είπε Sara Seager, επιστήμονας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης.
Μάλιστα, επιστήμονες εκφράζουν την θέση ότι η Αφροδίτη «αγνοήθηκε» από τους επιστήμονες, παρότι είναι ο πιο κοντινός στην Γη πλανήτης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
«Δεν ζητάμε δωρεάν βοήθεια, η Ευρώπη πληρώνει τις ΗΠΑ για τους πυραύλους»
Η απάντηση του Σουντάρ Πιτσάι στο αίτημα του πρόεδρου των ΗΠΑ
Ποιον όρο θέτει για να επιτρέπονται οι κινητοποιήσεις στους δρόμους
Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα εξήρε τον ρόλο του ΔΠΔ για τη διεθνή δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου
Ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας, πατέρας ενός μη λεκτικού αυτιστικού παιδιού, γράφει στην Athens Voice με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Γουίλιαμ Τσάπμαν.
Μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο Βίκτορα Ελιέζερ για να καταλάβουμε τι ακριβώς διακυβεύεται
Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό, λένε οι υγειονομικές αρχές
Το νέο «ευχαριστώ» του Αμερικανού προέδρου στη Ρωσία
Τα νεότερα για την υγεία της
«Αν του είχα ρίξει καμιά γροθιά...»
Επεισοδιακή προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.