- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσελίκ προς Μακρόν: Η Τουρκία θα σας δώσει την κατάλληλη απάντηση
«Μην μπερδεύετε κ. Μακρόν αυτήν τη χώρα με τις φυλές που εύκολα μπορείτε να ξεγελάσετε»
Με αφορμή τη φράση του Εμανουέλ Μακρόν ότι ο τουρκικός λαός «αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό» ο Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για «αποικιοκράτες»
Η πρώτη αντίδραση από την Τουρκία, με αφορμή τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου πριν από την έναρξη της συνόδου των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου, ήρθε από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος Κόμματος Ευημερίας και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ.
Με αφορμή τη φράση του Εμανουέλ Μακρόν ότι «θα πρέπει ως Ευρωπαίοι να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι απέναντι στον πρόεδρο Ερντογάν», αλλά και ότι ο τουρκικός λαός «αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό», ο Ομέρ Τσελίκ, με ανάρτησή του στο Twitter μίλησε για «παλιό και ανήθικο παιχνίδι που παίζουν οι αποικοκράτες» και ότι η Τουρκία «θα δώσει την κατάλληλη απάντηση» στις απειλές.
«Αυτό είναι ένα παλιό και ανήθικο παιχνίδι που παίζουν οι αποικιοκράτες. Δείχνουν ψεύτικη αγάπη για να εκμεταλλευτούν τους λαούς, ενώ στοχεύουν τους πατριώτες ηγέτες τους. Είμαστε περήφανοι που ο επικεφαλής των αποικιοκρατών στοχεύει τον πρόεδρό μας. Έχουμε πρόβλημα με τα αποικιοκρατικά μυαλά, όπως το δικό σας κ. Μακρόν.
Έχουμε ανθρωπιστικούς και αδελφικούς δεσμούς με τους λαούς που θέλετε να εκμεταλλευτείτε. Γι' αυτό είμαστε απέναντί σας. Η Τουρκία είναι η χώρα στην οποία απευθύνετε απειλητικές κουβέντες. Η Τουρκία θα σας δώσει την κατάλληλη απάντηση. Μην μπερδεύετε κ. Μακρόν αυτήν τη χώρα με τις φυλές που εύκολα μπορείτε να ξεγελάσετε. Κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει τον εκλεγμένο πρόεδρο αυτής της χώρας από τον λαό του».
Λίγο αργότερα ήρθε και η αντίδραση του τουρκικόύ ΥΠΕΞ: «Ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν έκανε για μία ακόμη φορά αλαζονικές δηλώσεις, με ένα παλιό αποικιοκρατικό αντανακλαστικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία προστίθεται ότι ο αρχηγός του γαλλικού κράτους «ενθαρρύνει τις εντάσεις και θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκεχειρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα διαρκέσει από το Σάββατο έως τη Δευτέρα
Οι έφηβοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα και αναμένεται να πάρουν σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο
Παρέμβαση της Αθήνας στον ΟΗΕ - Καταδίκη της βίας των εποίκων και στήριξη της λύσης των δύο κρατών
Δημιούργησε ψεύτικο προφίλ μετά τον χωρισμό τους- Έστελνε άνδρες στο σπίτι της γυναίκας
«Παγώστε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι
Η μητέρα της παρουσιάστριας αγνοείται από τις 31 Ιανουαρίου
Δεκάδες χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν σε γερμανικές πόλεις κατά της πιθανής επιστροφής στράτευσης
Νέες «σποραδικές συγκρούσεις» στα Στενά του Ορμούζ
Πλήγμα για την πρωθυπουργό Φρεντέρικσεν
Ο Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα αρχεία δεκαετιών με UAP, με μαρτυρίες και βίντεο και από Ελλάδα
Δασμοί, πόλεμοι και Γροιλανδία χαλάνε την εικόνα των ΗΠΑ
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μεγάλη κηλίδα κοντά στον βασικό πετρελαϊκό κόμβο του Ιράν
Το Reform Party κερδίζει έδαφος, εντείνοντας την πίεση προς τον Κιρ Στάρμερ
Η Ουάσινγκτον αναμένει εντός της ημέρας απάντηση από την Τεχεράνη
Η γυναίκα επέβαινε στην ίδια πτήση με ασθενή που πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ
Φέρεται επίσης να τον δάγκωσε σε διάφορα σημεία του σώματος
Νέα ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών - Ο Τραμπ επιμένει πως η συμφωνία κατάπαυσης πυρός παραμένει σε ισχύ
Η πρώτη παρτίδα που αναρτήθηκε σε ειδική ιστοσελίδα του Πενταγώνου αποτελείται από 162 φακέλους
Η στήριξη στην ΕΕ ενισχύεται πανευρωπαϊκά, αλλά η ελληνική κοινή γνώμη παραμένει επιφυλακτική
Οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στη Ζίντσιχ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.