Κοσμος

Τσελίκ προς Μακρόν: Η Τουρκία θα σας δώσει την κατάλληλη απάντηση

«Μην μπερδεύετε κ. Μακρόν αυτήν τη χώρα με τις φυλές που εύκολα μπορείτε να ξεγελάσετε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oμέρ Τσελίκ
Oμέρ Τσελίκ © EPA

Με αφορμή τη φράση του Εμανουέλ Μακρόν ότι ο τουρκικός λαός «αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό» ο Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για «αποικιοκράτες»

Η πρώτη αντίδραση από την Τουρκία, με αφορμή τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου πριν από την έναρξη της συνόδου των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου, ήρθε από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος Κόμματος Ευημερίας και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ

Με αφορμή τη φράση του Εμανουέλ Μακρόν ότι «θα πρέπει ως Ευρωπαίοι να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι απέναντι στον πρόεδρο Ερντογάν»,  αλλά και ότι ο τουρκικός λαός «αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό», ο Ομέρ Τσελίκ, με ανάρτησή του στο Twitter μίλησε για «παλιό και ανήθικο παιχνίδι που παίζουν οι αποικοκράτες» και ότι η Τουρκία «θα δώσει την κατάλληλη απάντηση» στις απειλές.

«Αυτό είναι ένα παλιό και ανήθικο παιχνίδι που παίζουν οι αποικιοκράτες. Δείχνουν ψεύτικη αγάπη για να εκμεταλλευτούν τους λαούς, ενώ στοχεύουν τους πατριώτες ηγέτες τους. Είμαστε περήφανοι που ο επικεφαλής των αποικιοκρατών στοχεύει τον πρόεδρό μας. Έχουμε πρόβλημα με τα αποικιοκρατικά μυαλά, όπως το δικό σας κ. Μακρόν.

Έχουμε ανθρωπιστικούς και αδελφικούς δεσμούς με τους λαούς που θέλετε να εκμεταλλευτείτε. Γι' αυτό είμαστε απέναντί σας. Η Τουρκία είναι η χώρα στην οποία απευθύνετε απειλητικές κουβέντες. Η Τουρκία θα σας δώσει την κατάλληλη απάντηση. Μην μπερδεύετε κ. Μακρόν αυτήν τη χώρα με τις φυλές που εύκολα μπορείτε να ξεγελάσετε. Κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει τον εκλεγμένο πρόεδρο αυτής της χώρας από τον λαό του».

Λίγο αργότερα ήρθε και η αντίδραση του τουρκικόύ ΥΠΕΞ:  «Ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν έκανε για μία ακόμη φορά αλαζονικές δηλώσεις, με ένα παλιό αποικιοκρατικό αντανακλαστικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία προστίθεται ότι ο αρχηγός του γαλλικού κράτους «ενθαρρύνει τις εντάσεις και θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ