Κοσμος

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο

«Παράλληλα δείχνει τις πραγματικές τις προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαμί Ακσόι
Οεκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι © Twitter

Ανακοίνωση μέσω της οποία κάνει λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της Ελλάδος, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Νέα ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να δυναμιτίσει το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικό το οποίο κάνει μεταξύ άλλων λόγο για ασέβεια της Ελλάδας προς το διεθνές δίκαιο.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, «αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και παράλληλα δείχνει τις πραγματικές τις προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η ανακοίνωση του υπουργείου της Τουρκίας, το οποίο επικαλείται τη Συνθήκη Ειρήνης του Παρισίου, συνεχίζει αναφέροντας πως «τέτοιες προκλήσεις δεν βοηθούν καθόλου την Ελλάδα. Αν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι η χαμένη. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο».

Αν και στον λογαριασμό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, υπάρχει ένα μικρό απόσπασμα από την εν λόγω ανακοίνωση, αναφέρεται πως πλέον η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν είναι διαθέσιμη.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ