- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τι έκανε ο Ερντογάν και προκάλεσε οργή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στην οποία γίνεται λόγος για «απομόνωση της Τουρκίας»
Οργισμένη ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την κίνηση του Ερντογάν να υποδεχτεί την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία.
Δεν κρύβει την ενόχλησή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υποδεχτεί στην Τουρκία την ηγεσία της Χαμάς.
Η Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας στα παλαιστινιακά εδάφη, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ.
Σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί ότι η στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στη Χαμάς οδηγεί σε απομόνωση την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα. «Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό ΥΠΕΞ.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συναντήσεις με ανώτατα στελέχη της Χαμάς, ανάμεσά στους οποίους ήταν και ο Ισμαήλ Χανίγια, προκαλώντας έτσι και την έντονη αντίδραση του Ισραήλ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται έντονα στο γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν φιλοξένησε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου 2020» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Ερντογάν και τη Χαμάς.
Και προσθέτει: «Η Χαμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενήθηκαν από τον πρόεδρο Ερντογάν είναι Ειδικά Χαρακτηρισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες. Το αμερικανικό πρόγραμμα ανταμοιβής για τη δικαιοσύνη αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές».
«Η συνεχιζόμενη προσέγγιση του προέδρου Ερντογάν σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο για την απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από τη Γάζα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος μετά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2020» καταλήγει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία εκφράζεται η έντονη ενόχληση των ΗΠΑ για την κίνηση του Ερντογάν να υποδεχτεί στην Τουρκία ηγετικά στελέχη της Χαμάς.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
26.852 ο αριθμός των συλλήψεων - Τι αναφέρει ΜΚΟ
«Είδα το χέρι μου να λείπει» - Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης της έφηβης
Στη Γαλλία το ποσοστό ανήλθε στο 55%
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.