- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεούλ: Διαδικτυακά τα μαθήματα στα σχολεία λόγω κορωνοϊού
O συνολικός αριθμό των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα σε 17.945
Την απόφαση να επιστρέψουν στα μαθήματα μέσω διαδικτύου πήραν σχολεία στην Σεούλ προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.
Διαδικτυακά θα είναι τα μαθήματα στο εξής για όλους τους μαθητές στην Σεούλ όπως αποφάσισε η κυβέρνηση της χώρας υπό τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα τα μεσάνυκτα 280 νέα κρούσματα covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα σε 17.945, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 310.
Με τα περισσότερα κρούσματα να επικεντρώνονται στην πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι η χώρα είναι στα πρόθυρα ενός νέου κύματος της covid-19 σε εθνικό επίπεδο και για τον λόγο αυτό ζήτησαν από τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους.
Όλοι οι μαθητές, με εξαίρεση όσους πηγαίνουν στην τελευταία τάξη του λυκείου, στις πόλεις Σεούλ και Ιντσεόν αλλά και στην επαρχία Γκεονγκί θα κάνουν μόνο διαδικτυακά μαθήματα ως τις 11 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.
Η έναρξη του εαρινού εξαμήνου έχει αναβληθεί πολλές φορές από τον Μάρτιο, όμως καθώς τα νέα κρούσματα μειώνονταν σημαντικά μετά την κορύφωση του Φεβρουαρίου, τα περισσότερα σχολεία στη Νότια Κορέα άνοιξαν σταδιακά μεταξύ της 20ης Μαΐου και της 1ης Ιουνίου.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τουλάχιστον 150 μαθητές και 43 εργαζόμενοι σε σχολεία έχουν βρεθεί θετικοί στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ, εξήγησε ο υπουργός Παιδείας Γιου Έουν- χάε.
Χθες Δευτέρα οι αρχές της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους για πρώτη φορά, ενώ έχουν κλείσει εκκλησίες, νυχτερινά κέντρα, μπαρ καραόκε και μπαρ.
Εξάλλου σήμερα ο υπουργός Υγείας Παρκ Νέουνγκ- χου ζήτησε από χιλιάδες γιατρούς που πραγματοποιούν απεργία να επιστρέψουν στην εργασία τους. «Ζητάμε από το ιατρικό προσωπικό να επιστρέψει αμέσως στην εργασία του όπου αναμένουν ασθενείς», τόνισε.
Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών στις ιατρικές σχολές κατά 4.000 τα επόμενα 10 χρόνια.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για κρίσης της δημόσιας υγείας, όπως η επιδημία του κορωνοϊού, όμως οι ιατρικές ενώσεις απαντούν ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν μεν οι γιατροί, αλλά δεν θα επιλυθούν συστημικά προβλήματα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Καθώς μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία
Και απειλεί τις αραβικές χώρες του Κόλπου
Οι Αρχές ερευνούν ανθρωποκτονίες κατά συρροή - Νεκρά βρέθηκαν και αρκετά κατοικίδια, κανείς δεν έχει συλληφθεί
Σύμφωνα με τον νόμο, οι αρχές αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε μετανάστες, μόνο αν θεωρηθούν «δημόσιο βάρος»
Ο Ζακ Μορέτι προφυλακίστηκε ενώ είναι άγνωστο αν η Τζέσικα Μορέτι έχει πάρει εξιτήριο
Οι πρώτες ώρες αιχμαλωσίας του διαβόητου ναρκοβαρόνου
Κατά την ελεύθερη πτώση ο 31χρονος ανέπτυξε ταχύτητα που έφτασε τα 500 χλμ/ώρα
Ο γηραιότερος εν ενεργεία μονάρχης στην Ευρώπη πάσχει από αιμολυτική αναιμία
Οι άνεμοι σπρώχνουν τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές
Ο ιρανικός ενεργειακός τομέας έχει πληγεί σκληρά από την αρχή του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Σίγουρη η Ουάσιγκτον ότι ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Μία καθημερινή σκηνή σε ένα ασυνήθιστο μέρος
Σαν έφηβος φαίνεται να συμπεριφέρεται τελευταία ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά
Τα πλήγματα αυτά έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.