- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Σύψας: Τάξεις που θα λειτουργούν σαν «κλειστές κάψουλες»
«Περιμένουμε με μεγάλη ανησυχία να δούμε τι θα γίνει μέχρι τέλη Αυγούστου»
«Οι τάξεις θα λειτουργήσουν σαν κλειστή κάψουλα με ξεχωριστά διαλείμματα», ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.
«Οι τάξεις θα λειτουργήσουν σαν κλειστές κάψουλες με ξεχωριστά διαλείμματα», διευκρίνισε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, για το άνοιγμα των σχολείων. «Ένα κλειστό σύστημα ελέγχεται πολύ εύκολα», διαβεβαίωσε ο κ. Σύψας.
«Δεν θα κερδίσουμε πολλά μεταφέροντας μια εβδομάδα αργότερα την έναρξη των σχολείων. Να γυρίσουν οι οικογένειες 1η Σεπτεμβρίου στα σπίτια τους, να παραμείνουν μια εβδομάδα σπίτια τους και να παρακολουθούν τα παιδιά οι γονείς αν έχουν συμπτώματα, και μετά είναι ασφαλές να πάνε σχολειά ανεξάρτητα από ποια θα είναι η επιδημιολογική κατάσταση», σημείωσε το μέλος της επιτροπής «σοφών» για τον κορωνοϊό.
«Είναι σοβαρές επιπτώσεις για ένα παιδί ψυχικά και σωματικά, αν δεν πάει σχολείο, είναι προτιμότερο να πάει ακόμη και με σοβαρή επιδημιολογική κατάσταση» εξήγησε ο κ. Σύψας.
Για το μοντέλο αντιμετώπισης του κορωνοϊού στη χώρα μας ξεκαθάρισε ότι «θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, δεν υπάρχει περίπτωση γενικευμένου λοκντάουν έκτος αν υπάρχει μεγάλη καταστροφή που δεν προβλέπεται».
Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, ο δείκτης R είχε ξεπεράσει το 1 στα μέσα Ιουλίου, τώρα είναι 1 ή λίγο χαμηλότερο από το 1 γιατί έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση, και η πιο ασφαλής εκτίμηση είναι πιθανότατα το 0,90. «Η στρατηγική είναι στοχευόμενα μετρά σε περιοχές, δραστηριότητες και δίκτυα που διασπείρουν τον ίο. Αυτή είναι η στρατηγική, και αυτή θα συνεχίσουμε» είπε.
Αναφερόμενος εξάλλου στην εκτίμηση κυβερνητικού επιτελείου ότι θα έχουμε κορύφωση κρουσμάτων έως τα τέλη Αυγούστου και μετά αν εφαρμοστούν τα μέτρα η ελπίδα είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση το Σεπτέμβρη, ο κ. Σύψας συμφώνησε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα συνεχίζεται η πίεση στο σύστημα γιατί υπήρχε ο Δεκαπενταύγουστος, συνωστισμοί, εστίες σε τουριστικές περιοχές, και ο κόσμος επιστρέφει στις εστίες του.
«Περιμένουμε με μεγάλη ανησυχία να δούμε τι θα γίνει μέχρι τέλη Αυγούστου, αλλά πιστεύουμε ότι θα υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση το Σεπτέμβριο γιατί θα εφαρμόζουμε τα μέτρα και θα κλείσουν οι τουριστικές περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε, «είμαι βέβαιος ότι θα δούμε πολλά κρούσματα, αλλά είναι παρήγορο ότι δεν έχουμε εκθετική αύξηση, δηλαδή να έχουμε καθημερινό διπλασιασμό των κρουσμάτων».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανατροπή και τα αναπάντητα ερωτήματα
Δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές παρενέργειες που να σχετίζονται με το φάρμακο, σύμφωνα με τη Veradermics
Χρήσιμος οδηγός για υγιές χαμόγελο
Ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι
Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα
Τι πρέπει να κάνετε για να μην τον επιβαρύνετε
Έως και το 35% των ενηλίκων θα εκδηλώσει κάποια μορφή της
Μια σύντομη άσκηση αποκαλύπτει τη μυϊκή ενδυνάμωση, την ισορροπία και τους κινδύνους για την υγεία
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Η πρόληψη λοιμώξεων μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για εμφράγματα, εγκεφαλικά και καρδιακή ανεπάρκεια
Το σύστημα που ανέπτυξαν ειδικοί
Η αλήθεια πίσω από έναν από τους μεγαλύτερους διατροφικούς μύθους
Δεν είναι μόνο ο ύπνος
Τι απαντούν οι ειδικοί
Οι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.