- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός στην Ισπανία: «Μείνετε σπίτι» λένε οι αρχές στη Μαδρίτη
Πάνω από 3.000 νέα κρούσματα Covid-19 για τέταρτο διαδοχικό 24ωρο
Κορωνοϊός στην Ισπανία: Οι αρχές στη Μαδρίτη συμβουλεύουν τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι - 3.650 νέα κρούσματα Covid-19 το τελευταίο 24ωρο.
Το μήνυμα «Μείνετε Σπίτι» στέλνουν στους κατοίκους οι αρχές της Μαδρίτης στην Ισπανία, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται.
Συγκεκριμένα, οι αρχές της Μαδρίτης συνέστησαν την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 στους κατοίκους των περιοχών με πολλαπλά κρουσματα να μείνουν στα σπίτια τους.
Το Υπουργείο Υγείας στην Ισπανία κατέγραψε περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα, εντός του τελευταίου 24ωρου, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Ειδικότερα, στην Ισπανία επιβεβαιώθηκαν 3.650 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο. Οι συνολικές μολύνσεις Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ισπανία έχουν φθάσει τις 386.054. Με 1.199 κρούσματα, η πρωτεύουσα Μαδρίτη καταμετρά σχεδόν το 1/3 των νέων κρουσμάτων.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας της περιφέρειας Αντόνιο Θαπατέρο προέτρεψε τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια και τις περιττές συναντήσεις και τόνισε πως οι πολίτες στις πλέον πληγείσες συνοικίες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους, αν και απέκλεισε προς το παρόν την επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας.
«Αν και ανησυχούμε, δεν πιστεύω ότι η κατάσταση απαιτεί στοχευμένα lockdowns» είπε σε δημοσιογράφους.
Κορωνοϊός στην Ισπανία: Πώς και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στη Μαδρίτη
Αφού βρέθηκε στο επίκεντρο επικρίσεων καθώς δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πότε και πώς θα ξανανοίξουν τα σχολεία, το περιφερειακό Υπουργείο Παιδείας της Μαδρίτης γνωστοποίησε ότι μια πλήρης επιστροφή σε τάξεις με φυσική παρουσία δεν είναι δυνατή τον Σεπτέμβριο. Αντ’ αυτού, οι μαθητές θα ακολουθήσουν ένα μίγμα προγράμματος φυσικής παρουσίας και τηλεκπαίδευσης.
«Όλοι οι εκπαιδευτικοί νιώθουν πολύ μεγάλη αβεβαιότητα. Δεν δίνουν ακριβείς οδηγίες» δήλωσε ο Ρόθιο Πένθο Βαλενθουέλα, ένας δάσκαλος από τη Μαδρίτη. Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καμία ιδέα (σχετικά με το πώς θα ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία) και φοβόμαστε λίγο».
Συνολικά, 28.838 άνθρωποι στην Ισπανία έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό, με τα νέα κρούσματα Covid-19 να αυξάνονται ραγδαία το τελευταίο χρονικό διάστημα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Πρόταση influencer υιοθετεί ο Τραμπ, απαιτείται όμως έγκριση από το Κογκρέσο
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια
Το ξενοδοχείο δηλώνει συμμόρφωση με τη Μυστική Υπηρεσία - Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
Tι απάντησε η ίδια για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει λύση στην ενεργειακή κρίση μέσω επαφών με την Τεχεράνη
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες
Η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Ιστορική συνάντηση στο Βατικανό και μήνυμα ενότητας
Ποια είναι τα αδέλφια που τώρα προσφεύγουν εναντίον του βασιλιά της ποπ
Η Επιτροπή ζητά πολιτική συμφωνία για αλλαγές και όχι τεχνική απόφαση στο NextGenerationEU
Μετά από εισβολή ενόπλων - Σε εξέλιξη έρευνες σε δασώδεις περιοχές
Η Εθνική Συσπείρωση ζητά ισχυρό στρατό με εθνικό έλεγχο και περιορισμό της ΕΕ
Έντονη αντίδραση της Πρώτης Κυρίας
«Δεν θα ξάπλωνα με το νέο μου σμόκιν στο πάτωμα» - Η απίθανη εξήγηση του καλεσμένου
Η Μπεατρίτσε Βενέτσι, σύμβουλος της κυβέρνησης Μελόνι, απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες της για νεποτισμό
Την ίδια στιγμή που η κρίση έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρεται στους επιβάτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.