- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Κορωνοϊός - ΗΠΑ: 1.185 θάνατοι και 53.000 κρούσματα σε 24 ώρες
Ο απολογισμός ενδέχεται να ανέρχεται την 1η Δεκεμβρίου σε 300.000 νεκρούς
Το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, φθάνει τους 167.248
Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους τουλάχιστον 1.185 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο να φθάνει τους 167.248, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών, ως τις 05:00 (ώρα Ελλάδας).
Το ίδιο διάστημα, εντοπίστηκαν άλλα τουλάχιστον 53.276 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί θα φθάνει έτσι τα 5,27 εκατομμύρια, κατά την καταμέτρηση του πρακτορείου.
Η Καλιφόρνια, μια από τις πολιτείες που έχουν μετατραπεί σε εστίες της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, κατέγραψε 193 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 10.999. Ακόμη, οι καλιφορνέζικες αρχές επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 8.295 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχονται σε 602.822 στην πολιτεία, αριθμό υψηλότερο από εκείνους αρκετών από τις χώρες που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.
Την ώρα που συνεχίζουν να καταγράφονται δεκάδες χιλιάδες κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καθημερινά, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός αντίπαλός του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου Τζο Μπάιντεν αντάλλαξαν χθες φραστικά πυρά για το εάν πρέπει ή όχι να δοθεί εντολή στους πολίτες σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης να φορούν μάσκες, όπως εισηγείται ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, με τον ένοικο του Λευκού Οίκου να του προσάπτει «πολιτικαντισμό».
Κατά υπολογισμούς ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του μήνα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ενδέχεται να ανέρχεται την 1η Δεκεμβρίου σε 300.000 νεκρούς.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Απειλείται η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα του κοινού στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία»
Ο ρόλος του ΝΑΤΟ και οι ισχυρισμοί Τραμπ
Τι αναφέρει η επίμαχη έκθεση της MSMT
Από τον Ιούλιο του 2025, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι «δεν αντέχει» τη λέξη artificial
Φορέματα, σπιτικό φαγητό, παιδιά και μια ζωή που μοιάζει βγαλμένη από άλλη εποχή
300 αντικείμενα της σταρ πωλούνται για τη στήριξη της φιλοζωικής της οργάνωσης
Το χρονικό της υπόθεσης
Οι συναντήσεις του Γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ
Είχε καταγγείλει ότι δέχεται απειλές ονοματίζοντας τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τους αντάρτες Χούθι στις φωτιές της Μόσχας, και από τη Γροιλανδία στον Λευκό Οίκο, υπό το σαρκαστικό βλέμμα τής ΑΙ
Ηχηρό χαστούκι στην πολιτική Φρίντριχ Μερτς
Υποχρεωτικά τα ιταλικά για γονείς ξένων μαθητών με χαμηλές επιδόσεις
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάνει λόγο για μια σημαντική δυναμική στη διπλωματία
Ξεπέρασε το 55% η συμμετοχή των πολιτών
Πώς τα αποτελέσματα σε Βερολίνο και Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία αποδεικνύουν πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης δεν είναι πια η ίδια
«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην παλιά καλή εποχή»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.