- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: «Ανέντιμη η Ελλάδα, παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας»
Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες νότια από το Καστελόριζο
Τουρκία για Oruc Reis και έρευνες νότια από το Καστελόριζο: «Θα απογοητευτούν πικρά όσοι νομίζουν ότι είναι μόνοι ιδιοκτήτες στη Μεσόγειο».
Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε η Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες νότια από το Καστελόριζο.
Όπως ανέφερε ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, «θα απογοητευτούν πικρά όσοι νομίζουν ότι είναι μόνοι ιδιοκτήτες στη Μεσόγειο, βρισκόταν υπό τουρκική κυριαρχία εδώ και αιώνες».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, «η χειρονομία καλής θέλησης, την οποία κάναμε κατόπιν αιτήματος της Γερμανίας και της ΕΕ για να δοθεί η ευκαιρία στη διπλωματία και να αναζωογονηθούν τα κανάλια διαλόγου, δεν έλαβε καμία ανταπόκριση».
Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την ΑΟΖ: «Η Τουρκία θα ανατρέψει γρήγορα τη "σατανική" συμμαχία που διαμορφώθηκε εναντίον της και έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να το κάνει με δύναμη και αποφασιστικότητα».
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για το Oruc Reis και τις έρευνες νότια από το Καστελόριζο
«Όπως είναι γνωστό, η σεισμική ερευνητική δραστηριότητα που είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Ιούλιο, εντός της υφαλοκρηπίδας του ερευνητικού μας σκάφους Oruç Reis και εντός των περιοχών αδειών που παραχωρήθηκαν στην TPAO (κρατική τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία) από την κυβέρνησή μας το 2012, τέθηκε σε αναστολή για λίγο μετά από εντολή του προέδρου μας.
» Αυτή η χειρονομία καλής θέλησης, την οποία κάναμε κατόπιν αιτήματος της Γερμανίας και της ΕΕ για να δοθεί η ευκαιρία στη διπλωματία και να αναζωογονηθούν τα κανάλια διαλόγου, δεν έλαβε καμία ανταπόκριση.
» Η Ελλάδα έχει δείξει ότι δεν είναι ειλικρινής και έντιμη σχετικά με τον διάλογο με την πειρατική συμφωνία που συνήψε με την Αίγυπτο στις 6 Αυγούστου 2020. Με αυτήν τη συμφωνία, παραβιάστηκε η υφαλοκρηπίδα της χώρας μας και της Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο. Με αυτήν την εξέλιξη, το πλοίο Oruc Reis ξεκίνησε την προγραμματισμένη σεισμική ερευνητική δραστηριότητα από σήμερα. Δεν υπάρχει νομική βάση για την Ελλάδα να αντιταχθεί στη δραστηριότητά μας.
» Δεν εναπόκειται σε κανέναν να προσπαθήσει να αποκλείσει τη χώρα μας από τη Μεσόγειο, η οποία βρισκόταν υπό τουρκική κυριαρχία εδώ και αιώνες. Εκείνοι που ενεργούν με την αντίληψη "Είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης" της Μεσογείου θα απογοητευτούν πικρά.
» Η Τουρκία θα ανατρέψει γρήγορα τη σατανική συμμαχία που διαμορφώθηκε εναντίον της και έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να το κάνει με δύναμη και αποφασιστικότητα.
» Από την άλλη πλευρά, η στρατιωτική μας παρουσία στην περιοχή δεν στοχεύει να προκαλέσει κλιμάκωση και αποσκοπεί αποκλειστικά στην άσκηση του δικαιώματος νόμιμης άμυνας εάν είναι απαραίτητο. Φυσικά δεν επιτρέπεται η στρατιωτική επέμβαση σε πολιτικό πλοίο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχυρίζεται η πλευρά της
Σοκαριστικά στοιχεία από το Ινστιτούτο Υγείας της Μαδρίτης για τις τραγικές συνέπειες των ακραίων θερμοκρασιών
Γιατί η «χρυσή κληρονόμος» απέσυρε το ενδιαφέρον της από επιχειρηματικό πρότζεκτ και έναν θεσμό που έφερε το όνομά της
Φόβοι για χιλιάδες νεκρούς - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα
Υποχώρησε η περιουσία του μεγιστάνα της τεχνολογίας, μόλις δύο εβδομάδες μετά το ιστορικό ρεκόρ
Μετρούν 34 χρόνια γάμου
Οι αναρτήσεις του γιου πριν τη δολοφονία
Το σπάνιο σεισμικό φαινόμενο 7,2 και 7,5 Ρίχτερ που χτύπησε τη Βενεζουέλα - Στέλνουν άμεσα βοήθεια οι ΗΠΑ
Το σχόλιο για τον επικρατέστερο υποψήφιο για τη διαδοχή του Στάρμερ
Φόβοι για μεγαλύτερη τραγωδία από τον σεισμό του 1967 που άφησε 200 νεκρούς
Φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων
«Η Χιούστον όντως έπεσε από τη σκηνή, αλλά...»
Άραγε μπορούν όλοι οι μαθητές να μάθουν αν τους δοθεί ο σωστός χρόνος και η κατάλληλη διδασκαλία;
Καταστροφές και πανικός στο Καράκας
Άναγνωρίστηκαν αυτόν τον μήνα από τα Guinness World Records ως το γηραιότερο εν ζωή τρίο αδελφών
«Τα ζώα μας βιώνουν το ίδιο πράγμα με εμάς: υποφέρουν φρικτά από τη ζέστη»
«Θα είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Νεκρός ο μηχανοδηγός - 162 οι τραυματίες
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ και είχε επίκεντρο την περιοχή Redwood Valley
Οι περισσότερες γυναίκες που προσέγγισε είτε τον αγνόησαν είτε απέρριψαν ευγενικά τις προσπάθειές του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.