- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βηρυτός - Έκρηξη: Όλα τα νεότερα για τους Έλληνες τραυματίες
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης από τον Λίβανο όπου βρίσκεται - Η Ελλάδα έστειλε πρώτη ομάδα διάσωσης
Έκρηξη στη Βηρυτό: Πέντε Έλληνες μεταξύ των τραυματιών - Οι δύο είναι σοβαρά, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης από τον Λίβανο.
Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι υπάρχουν πέντε Έλληνες τραυματίες από την έκρηξη στη Βηρυτό, εκ των οποίων οι δύο είναι σοβαρά.
Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου 2020 το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε μεταδώσει ότι μεταξύ των 5.000 τραυματισμένων ανθρώπων από την έκρηξη στη Βηρυτό, υπάρχουν και 5 Έλληνες τραυματίες.
Την είδηση για τους 5 Έλληνες τραυματίες στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, που συγκλονίστηκε από την ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη γεμάτη νιτρικό αμμώνιο στο λιμάνι, επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης. Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Φραγκογιάννης ξεκαθάρισε «εμείς σαν Πολιτεία κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον Λίβανο».
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε ομάδα διάσωσης στον Λίβανο, με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη να τίθεται επικεφαλής στο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Η αποστολή άμεσης ελληνικής βοήθειας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.
«Η Βηρυτός είναι ένα βομβαρδισμένο τοπίο, η εικόνα είναι καταστροφική» εξήγησε ο κ. Φραγκογιάννης, την ώρα που ο κυβερνήτης της Βηρυτού εκτιμά το κόστος των ζημιών από την ισχυρή έκρηξη στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Περισσότερα από 300.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, με τον αριθμό των αστέγων να φθάνει τους 100.000. Αναφορές για ζημιές σε κτίρια υπάρχουν και σε περιοχές που απέχουν 10 χλμ. από το «σημείο μηδέν».
Έκρηξη στη Βηρυτό - Πέντε Έλληνες τραυματίες - Νεκρή μια Ελληνολιβανέζα
Αναφορικά με τους Έλληνες της Βηρυτού ο κ. Φραγκογιάννης επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 5 τραυματίες εκ των οποίων οι δύο είναι σοβαρά.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι μια Ελληνολιβανέζα έχασε τη ζωή της από την έκρηξη στη Βηρυτό.
«Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο» απάντησε, ερωτηθείς αν τίθεται θέμα επαναπατρισμού των Ελλήνων.
Η Ελλάδα έστειλε πρώτη βοήθεια στον Λίβανο μετά την έκρηξη στη Βηρυτό
Η ελληνική αποστολή βοηθείας με τους 13 διασώστες, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, ήταν η πρώτη που έφθασε στη Βηρυτό με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130.
Πρόκειται για μια έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης της Ελλάδας στον λαό του Λιβάνου που δοκιμάζεται, εξήγησε ο κ. Φραγκογιάννης.
«Θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια, είναι δραματική η κατάσταση, ζητούν ιατρικό εξοπλισμό, νοσοκομειακή φροντίδα και βοήθεια από την ΕΕ» είπε. Και πρόσθεσε: «Άρα θα χρειαστεί να συνδράμουμε όλοι, στηρίζοντας την άποψη ότι η Ελλάδα παραμένει ο μεγάλος πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε ομάδα διάσωσης, επεσήμανε ότι «αυτήν την πρωτιά, του να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας στη "γειτονιά" μας πρέπει να την τηρήσουμε, να τη συντηρήσουμε και με συνέπεια να την υποστηρίξουμε».
Βομβαρδισμένο τοπίο η Βηρυτός μετά την έκρηξη - Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία
Ειδικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στη Βηρυτό μετά την έκρηξη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης γνωστοποίησε ότι τέσσερα από τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας στον Λίβανο έχουν καταστραφεί, ενώ αυτά που λειτουργούν δεν μπορούν να αντέξουν τον τεράστιο όγκο των τραυματιών.
Τέλος, αναφέρθηκε στη δύσκολη θέση του Λιβάνου, μιας χώρας που ήδη μαστιζόταν από βαθιά οικονομική κρίση, με το εθνικό νόμισμα να έχει υποτιμηθεί αρκετές φορές και αιματηρές διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται στους δρόμους.
«Είναι δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στον Λίβανο για να μην έχουμε καταστάσεις που θα μπορούσαν να είναι ανεξέλεγκτες στην περιοχή» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Κώστας Φραγκογιάννης από τον Λίβανο όπου βρίσκεται επικεφαλής της ΕΜΑΚ μετά την έκρηξη στη Βηρυτό.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.