Κοσμος

Κορωνοϊός: Συμφωνία Pfizer και BioNTech με ΗΠΑ για το εμβόλιο

Εάν αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό για τον ανθρώπινο οργανισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο
Εμβόλιο © Anna Shvets/Pexels

Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για να της πουλήσουν 100 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Pfizer και BioNTech συμφώνησαν με τις ΗΠΑ ώστε να διανείμουν 100 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο που κατασκευάζουν μαζί κατά του νέου κορωνοϊού, έναντι 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν αυτό το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό για τον ανθρώπινο οργανισμό μετά από δοκιμή μεγάλης φάσης, θα πάρει άδεια από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι ΗΠΑ μπορεί να αποκτήσουν επιπλέον 500 εκατομμύρια δόσεις, πρόσθεσε το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. Το εμβόλιο αναπτύσσεται από κοινού από τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech και την Pfizer με έδρα τις ΗΠΑ.

«Η επέκταση του ποικιλόμορφου χαρτοφυλακίου Operation Warp Speed, με την προσθήκη ενός εμβολίου από την Pfizer και τη BioNTech, αυξάνει τις πιθανότητες ότι θα έχουμε ένα ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο μόλις το τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Αλεξ Αζάρ.

Οι μετοχές της Pfizer σημείωσαν άνοδο 4,8% στις διαπραγματεύσεις στην αγορά πριν από την ανακοίνωση και η BioNTech σημείωσε άνοδο 7,4%.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να διαθέσουν το εμβόλιο στους Αμερικανούς δωρεάν.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ