- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Η Τουρκία στέλνει λάθος μήνυμα
Απάντησε σε ερώτηση για την τουρκική NAVTEX
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν απαντώντας σε ερώτηση για τη ΝΑVTEX τόνισε πως «η Τουρκία ως υποψήφια χώρα χρειάζεται να δεσμευτεί στις σχέσεις καλής γειτονίας»
H Τουρκία «στέλνει λάθος μήνυμα» και δε «βοηθά» ανέφερε η αρμόδια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείσα σχετικά με την ανακοίνωση της Τουρκίας για νέα NAVTEX για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.
H Ναμπίλα Μασραλί τόνισε ότι «η Τουρκία ως υποψήφια χώρα χρειάζεται να δεσμευτεί ξεκάθαρα στις σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και αναφορικά με την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών με βάση το Χάρτη του ΟΗΕ προσφεύγοντας εάν είναι απαραίτητο στο Διεθνές Δικαστήριο».
Τέλος, η κ. Μασραλί σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη».
Νωρίτερα, με δική τους NAVTEX απάντησαν Ελλάδα και Κύπρος στη NAVTEX που ανακοίνωσε η Άγκυρα σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.
Μετά τη συνεχή τουρκική προκλητικότητα, Ελλάδα και Κύπρος αποφάσισαν από κοινού να εκδόσουν NAVTEX στην ίδια περιοχή όπου θα πραγματοποιήσουν έρευνες τα Oruc Reis, Ataman και Cengiz Han.
Διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία
Διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, ενώ οι Αρχές της χώρας μας έχουν ήδη εγείρει το θέμα της τουρκικής Navtex στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ, καθώς και στις πρωτεύουσες των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετρούν 34 χρόνια γάμου
Οι αναρτήσεις του γιου πριν τη δολοφονία
Το σπάνιο σεισμικό φαινόμενο 7,2 και 7,5 Ρίχτερ που χτύπησε τη Βενεζουέλα - Στέλνουν άμεσα βοήθεια οι ΗΠΑ
Το σχόλιο για τον επικρατέστερο υποψήφιο για τη διαδοχή του Στάρμερ
Φόβοι για μεγαλύτερη τραγωδία από τον σεισμό του 1967 που άφησε 200 νεκρούς
Φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων
«Η Χιούστον όντως έπεσε από τη σκηνή, αλλά...»
Άραγε μπορούν όλοι οι μαθητές να μάθουν αν τους δοθεί ο σωστός χρόνος και η κατάλληλη διδασκαλία;
Καταστροφές και πανικός στο Καράκας
Άναγνωρίστηκαν αυτόν τον μήνα από τα Guinness World Records ως το γηραιότερο εν ζωή τρίο αδελφών
«Τα ζώα μας βιώνουν το ίδιο πράγμα με εμάς: υποφέρουν φρικτά από τη ζέστη»
«Θα είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Νεκρός ο μηχανοδηγός - 162 οι τραυματίες
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ και είχε επίκεντρο την περιοχή Redwood Valley
Οι περισσότερες γυναίκες που προσέγγισε είτε τον αγνόησαν είτε απέρριψαν ευγενικά τις προσπάθειές του
Για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών
Πενταπλασιάστηκε η εκλογική της απήχηση από το 1995 - Κατακόρυφη άνοδος την τελευταία τριετία
Το ρεκόρ κατείχε από το 1994 μέχρι σήμερα μια δασκάλα από τη Βόρεια Ιρλανδία
Δεν πρόκειται για έλλειψη χρημάτων ούτε για τεχνολογικό κενό
Ο ιδιοκτήτης του ράντσου προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.