- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κορωνοϊός στη Γαλλία: Κανένας χωρίς μάσκα σε κλειστούς χώρους
Από την 1η Αυγούστου 2020 - Υπάρχουν ενδείξεις «αναζωπύρωσης» του κορωνοϊού στο γαλλικό έδαφος, προειδοποίησε ο Εμανουέλ Μακρόν
Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας για τον κορωνοϊό σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους στη Γαλλία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις «αναζωπύρωσης» του ιού.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να καταστεί υποχρεωτική η μάσκα για τον κορωνοϊό σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους στη Γαλλία.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι υπάρχουν ενδείξεις «αναζωπύρωσης» του κορωνοϊού στη χώρα.
«Εύχομαι να καταστεί υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους» δήλωσε ο Μακρόν σε τηλεοπτική συνέντευξη, αναφέροντας την 1η Αυγούστου ως ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου αυτού. «Έχουμε ενδείξεις πως η μόλυνση από τον κορωνοϊό ξαναρχίζει και πάλι στη Γαλλία» πρόσθεσε ο Μακρόν.
Οι νεκροί από κορωνοϊό στη Γαλλία έχουν ξεπεράσει τους 30.000, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να πλησιάζουν τα 180.000. Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Γαλλίας καλούν τους πολίτες να μη «χαλαρώσουν», τηρώντας τις αποστάσεις, φορώντας μάσκα, πλένοντας χέρια και αποφεύγοντας τις χειραψίες.
Μιλώντας για τη χρήση μάσκας ο Μακρόν εκτίμησε ότι «γίνεται στις μεταφορές, πηγαίνει πολύ καλά, αλλά δεν είναι συστηματική στους κλειστούς δημόσιους χώρους (…) αυτό σημαίνει ότι πρέπει να οργανωθούν τα πράγματα». Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να προβλέψουμε και να προετοιμαστούμε» για ένα πιθανό νέο κύμα του κορωνοϊού.
Μακρόν για νέο κύμα κορωνοϊού στη Γαλλία: Είμαστε έτοιμοι
«Θα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε τα αποθέματα και τις προμήθειες που είναι ασφαλισμένα και έχουμε την οργάνωση όσο πιο κοντά επί του πεδίου γίνεται, κάτι το οποίο θα επέτρεπε να αντιμετωπίσουμε μια αναζωπύρωση, αν έρθει» διαβεβαίωσε ο Μακρόν.
Απαντώντας σε ερώτηση αν η Γαλλία θα λάβει κατά προτεραιότητα ένα εμβόλιο εφόσον ανακαλυφθεί από τον γαλλικό φαρμακευτικό όμιλο Sanofi, ο Μακρόν διαβεβαίωσε πως η χώρα θα είναι από τις πρώτες που θα εξυπηρετηθεί, ωστόσο αρνήθηκε να απαιτήσει μια απόλυτη προτεραιότητα, χαρακτηρίζοντας «παράλογο» τυχόν «υγειονομικό εθνικισμό».
Μέχρι τότε, όμως, όπως είπε, είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική η μάσκα για τον κορωνοϊό σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.