- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μπαγκλαντές: Εξιχνιάστηκε υπόθεση trafficking γυναικών
Τους υπόσχονταν δουλειά σε ξενοδοχεία στο Ντουμπάι και τις εξέδιδαν
Γυναίκες από το Μπαγκλαντές έπεσαν θύματα trafficking - Μεταφέρονταν στο Ντουμπάι για εργασία σε ξενοδοχεία και εξαναγκάζονταν σε πορνεία.
Η αστυνομία του Μπαγκλαντές ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συνέλαβε τρεις άνδρες για trafficking εκατοντάδων νεαρών γυναικών που μεταφέρθηκαν στο Ντουμπάι με την υπόσχεση για δουλειά σε ξενοδοχεία και στη συνέχεια εξαναγκάστηκαν σε πορνεία.
Τα θύματα προπληρώθηκαν για ένα μήνα προκειμένου να εργαστούν σε ξενοδοχεία ως καμαριέρες ή χορεύτριες. Ωστόσο, όταν έφτασαν στο Ντουμπάι, «πολλές εξαναγκάστηκαν να κάνουν σεξ για χρήματα ενώ ξυλοκοπήθηκαν όσες αρνήθηκαν» όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Μεταξύ των τριών που συνελήφθησαν ήταν ένας άνδρας που φέρεται ως ο εγκέφαλος της ομάδας, ο οποίος κρυβόταν στο Μπαγκλαντές από τότε που απελάθηκε από το Ντουμπάι νωρίτερα φέτος.
Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι δύο συνεργοί του, που θεωρούνται «κατώτεροί» του ιεραρχικά, συνελήφθησαν στη συνέχεια.
«Έχουμε συλλάβει τον εγκέφαλο της οργάνωσης. Υπάρχουν όμως και άλλα μέλη που συνεχίζουν αυτήν την επιχείρηση. Θα τους συλλάβουμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Imtiaz Ahmed, αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής του Τμήματος Ποινικών Ερευνών.
«Τα κορίτσια που στόχευαν ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών. Μερικά από αυτά ήταν εργαζόμενοι ενδυμάτων, κάποιοι στο κυνήγι για δουλειά. Οι διακινητές εργάζονται για τουλάχιστον οκτώ χρόνια και εκτιμούμε ότι έστειλαν εκατοντάδες γυναίκες», πρόσθεσε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στη Μαδρίτη η τέως πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας
Στο βίντεο καταγράφεται μια επιβάτισσα να ζητά επανειλημμένα να τη χτυπήσει στο πρόσωπο
Ο Πολωνός πρωθυπουργός απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή και προειδοποιεί για κατάρρευση του ΝΑΤΟ
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη συνοδεία μαχητικών
Πολιτικός μηχανικός και πρώην υφυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής ανοικοδόμησης της Γάζας
Πρώην κρατούμενοι περιγράφουν βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και βιασμούς στο πρώην εμπορικό κέντρο που μετατράπηκε σε φυλακή
Μαζική απενεργοποίηση λογαριασμών ανηλίκων μετά την εφαρμογή του νόμου για κάτω των 16 ετών
Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στα ανοιχτά μέτωπα και η ρητορική της Ουάσιγκτον
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η «Μπίμπι» έδινε εδώ και χρόνια μάχη με μία σοβαρή μορφή καρκίνου
Πλειοψηφία κρατών-μελών ενέκρινε τη συμφωνία ΕΕ–Mercosur, με την υπογραφή να έρχεται στην Ασουνσιόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.