- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός στη Σερβία: 12 νεκροί - Αριθμός ρεκόρ στις ΜΕΘ
«Καμπανάκι» από την πρωθυπουργό της βαλκανικής χώρας
Κορωνοϊός στη Σερβία: Επιβεβαιώθηκαν 279 νέα κρούσματα και πέθαναν 12 ασθενείς - Κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ.
Το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 279 νέα κρούσματα, ενώ 12 ασθενείς κατέληξαν, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου της πρωθυπουργού Ανα Μπρνάμπιτς.
Συνολικά μέχρι σήμερα στη Σερβία έχουν πεθάνει 405 ασθενείς και έχουν νοσήσει 18.639 άτομα.
Το ανησυχητικό στοιχείο που αποτελεί ένδειξη της επιθετικότητας του νέου ιού είναι ο μεγάλος αριθμός ασθενών των οποίων απειλείται η ζωή. Η πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι στις ΜΕΘ νοσηλεύονται σήμερα διασωληνωμένοι 154 ασθενείς, αριθμός ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας.
Η κ. Μρπνάμπιτς επεσήμανε ότι το σύστημα υγείας πιέζεται αφόρητα, γεγονός που οφείλεται στην ανάγκη άμεσης νοσηλείας της πλειονότητας των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε καθημερινή βάση. Για το 70% σχεδόν των νέων κρουσμάτων χρειάζεται να γίνει εισαγωγή σε νοσοκομεία αναφοράς, εξήγησε η πρωθυπουργός της Σερβίας.
Τόνισε, ακόμη ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στις είκοσι πόλεις που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κ. Μπρνάμπιτς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρότερα μέτρα ακόμη και γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε κάποιες περιοχές, εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση.
Κορωνοϊός στη Σερβία - Τι θα γίνει με το άνοιγμα των συνόρων στην Ελλάδα
Το θέμα εισόδου στην Ελλάδα των πολιτών της Σερβίας επανήλθε στο προσκήνιο όσο πλησιάζει η 15η Ιουλίου, ημερομηνία που θα γίνει η νέα αξιολόγηση από την ελληνική κυβέρνηση. Στον σερβικό Τύπο αλλά και στους κυβερνητικούς κύκλους εκτιμάται ότι θα παραταθεί για άλλες δύο εβδομάδες η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για τους υπηκόους της Σερβίας.
Ο υπουργός Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στην εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου ότι «πιθανότατα η Ελλάδα θα συνεχίσει να κρατά κλειστά τα σύνορα για τους τουρίστες από τη Σερβία μέχρι την 31η Ιουλίου και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Σερβία, ίσως παραταθεί η απαγόρευση και για τον Αύγουστο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.