- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι ο Ζαν Καστέξ θα αναλάβει χρέη Πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση του Εντουάρ Φιλίπ.
Τον Ζαν Καστέξ επέλεξε ο Εμανουέλ Μακρόν ως τον νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας μετά την παραίτηση του Εντουάρ Φιλίπ από τον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας.
Ο 55χρονος Ζαν Καστέξ, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών, προέρχεται από την γαλλική δεξιά, έχει υπηρετήσει σε ανώτατες κρατικές και κυβερνητικές θέσεις. Στις δημοτικές εκλογές του 2020 επανεξελέγη δήμαρχος της πόλης Πραντ (Ανατολικά Πυρηναία) με το 76% των ψήφων.
Στις 2 Απριλίου 2020 επιφορτίσθηκε από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ με την εκπόνηση και εφαρμογή του σχεδίου σταδιακής άρσης των μέτρων του lockdown για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 στην Γαλλία. Οι επιδόσεις του σε αυτόν τον τομέα κρίθηκαν ιδιαίτερα επιτυχείς και πολλοί αναλυτές πρόεβλεψαν την κατακόρυφη άνοδό του στο πολιτικό στερέωμα.
Ο Εντουάρ Φιλίπ υπέβαλε την παραίτησή του, ενόψει του κυβερνητικού ανασχηματισμού που ετοιμάζει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με στόχο να ενισχύσει τα «πράσινα» διαπιστευτήριά του και να ξανακερδίσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους.
Σε ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, αναφέρεται πως ο κ. Φιλίπ θα συνεχίσει να χειρίζεται τις κρατικές υποθέσεις μέχρις ότου οριστεί νέο υπουργικό συμβούλιο.
Το ερώτημα της παραμονής του κ. Φιλίπ κυκλοφορούσε από τα μέσα Ιουνίου, όταν ο κ. Μακρόν δήλωσε πως θέλει να «επανεφεύρει» την προεδρία του.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.