Κοσμος

O Eρντογάν ετοιμάζει νέο νόμο για να ελέγξει τα social media

Θεωρεί πως προσέβαλαν μέλη της οικογένειας του

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/ © EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE HANDOUT

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε ακόμα αυστηρότερα έλεγχο στα social media.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογάν επιτέθηκε για άλλη μια φορά στα «ανήθικα» social media και προανήγγειλε ακόμα πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για αυτά στην Τουρκία. Η αφορμή ήταν κάποιες προσβολές για μέλη της οικογένειας του. 

«YouTube, Netflix, Twitter. Κατανοείτε γιατί αντιτίθεμαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτού του είδους; Για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ανηθικότητα», είπε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στην Άγκυρα. «Είναι επιτακτικό να μπει τάξη σε αυτούς τους διαύλους (…). Για αυτόν τον λόγο θα καταθέσουμε (νομοσχέδιο) ενώπιον του κοινοβουλίου σύντομα, διότι εμείς θέλουμε αυτοί οι δίαυλοι να κλείσουν, να ελεγχθούν», υπογράμμισε.

 
Ο Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων ένα μέτρο που θα υποχρεώνει τους κολοσσούς του Διαδικτύου να έχουν νομική εκπροσώπηση στην Τουρκία, γεγονός που θα τους εξέθετε σε οικονομικές κυρώσεις και θα τους υποχρέωνε να υπακούσουν στις αποφάσεις των τουρκικών δικαστηρίων.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μία ημέρα μετά τις προσβολές που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος της κόρης του Ερντογάν Έσρα και του συζύγου της, του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που είχε ανακοινώσει στο Twitter τη γέννηση του τέταρτου παιδιού τους. «Θα κυνηγήσουμε αυτούς τους δειλούς που τα βάζουν με μια οικογένεια με το να βρίζουν ένα νεογέννητο μωρό», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μάθιου Μπόιλ, επικεφαλής πολιτικού ρεπορτάζ του Breitbart και ένας από τους δημοσιογράφους με άμεση πρόσβαση στον Τραμπ, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Τραμπ σκοπεύει να επισκεφτεί την Αθήνα» - Ο Μάθιου Μπόιλ μας βάζει στη σκέψη του αμερικανού προέδρου

Ένας από τους δημοσιογράφους με τη στενότερη πρόσβαση στον Ντόναλντ Τραμπ μιλά στην ATHENS VOICE για τον Μητσοτάκη, το Ιράν, το ΝΑΤΟ, την Κίνα, την Ουκρανία και τα όρια της τραμπικής πολιτικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY