Κοσμος

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 14 τόνοι ναρκωτικών του Ισλαμικού Κράτους

Η αξία τους ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνολικά κατασχέθηκαν 14 τόνοι χαπιών αμφεταμίνης
Συνολικά κατασχέθηκαν 14 τόνοι χαπιών αμφεταμίνης EPA

Τα ναρκωτικά που κατάσχεσαν οι ιταλικές αρχές ήταν παραγωγής του Ισλαμικού Κράτους. Βρέθηκαν 84 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης.

Στο Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας, οι αρχές κατάσχεσαν 14 τόνους ναρκωτικών ουσιών παραγωγής της οργάνωσης Ισλαμικό Κρατος.

Πρόκειται για 84 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης με χαραγμένες δυο ημικυκλικές γραμμές στην επιφάνειά τους, τα οποία ήταν κρυμμένα σε τρία κοντέινερ φορτηγού πλοίου. Με την πώλησή τους οι τρομοκράτες ήθελαν να χρηματοδοτήσουν την τζιχάντ, τον «ιερό πόλεμο» που διεξάγουν. Η αξία των ναρκωτικών ουσιών ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ιταλική οικονομική αστυνομία, σε συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και τους τελωνειακούς του Σαλέρνο και της Νάπολης.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα χάπια αυτά ονομάζονται captagon και είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της φονικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που έλαβε χώρα πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, τα ναρκωτικά του Isis επρόκειτο να πωληθούν άμεσα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε χάρτινους κυλίνδρους και σε εξαρτήματα μηχανών αυτοκινήτων, αλλά οι Ιταλοί τελωνειακοί και η οικονομική αστυνομία της Νάπολης πραγματοποίησαν έφοδο και κατάφεραν να τα εντοπίσουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ